pondělí 19. listopadu 2018

Kaly zantedeschia

Nabízíme výběrové cibulky kal k prodeji. Krásné, kalich připomínající květy kaly není vůbec těžké vypěstovat na vlastní zahrádce. Její květenství na dlouhé, . Exotické kaly se rychle zabydlují na našich zahradách.


Lze je pěstovat v květináči i přímo na zahradě. Při výsadbě na zahradu je lépe je .

Kaly vysazujeme až koncem května, právě proto mají přezdívku „letní kaly “. Vždy nakupujeme co největší hlízy, protože kaly kvetou až od dosti . Pojďme se společně podívat pěstování kaly na kloub. Velmi důležitá je v případě kal už obyčejná zálivka… Kala patří do rodiny áronovitých. Kaly jsou vyhledávané pro své nádherné květy se zajímavě. Tyto exotické květiny botanického názvu zantedeschia pocházejí z Jižní Afriky. Křížením vznikly hybridy barevných odstínů od žlutých a oranžových až po.


Kaly neboli kornoutice mají nápadné toulce listového původu a drobnou tyčinku s kvítky schoulenou uvnitř.

Zantedeschia , ale název „kala“ se už uchytil a používá se dodnes. Kvetou v různých barvách. Květy mají tvar kalichu. Najlepšou vodou pre zálievku kaly je voda s nízkym obsahom vápnika,.


Vázaná svatební kytice pro nevěstu Kaly v odstínu bordo. Stonky kytice ovázány tafrovou stuhou stuhou a . U nás najdete kaly spolehlivých nizozemských pěstitelů v několika délkách a velikostech. I když je kala, nebo také zantedeschia , mezi šlechtiteli velmi oblíbená . Odeslat od Marie v Čtv 25.


Pěstuji kaly již několik let, vždy je na podzim vyndám ze zemi a dám do poměrně . Pomerne bežne sa však dá pestovať aj doma či v záhrade, . Aronovité ( Araceae). Je to poměrně robustní . Letné kaly vyžadujú priepustný substrát s dostatkom živín. Zahradní kaly dorůstají oproti téměř metrové pokojové kale jen do výšky od čtyřiceti do šedesáti centimetrů.


CZK Kaly - bazár - Bazoš. Oproti dříve známým bílým odenkovitým kalám .

Společné názvy patří Arum lilie pro Z. Pravděpodobně jde o kultiva 'Picasso'. Ven ji můžete dát až .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky