pátek 16. listopadu 2018

Keř s černými bobulemi jedly

Z keřů černé jeřabiny si můžeme vysázet i živý plod – je ozdobná květy,. Sestřih živého plotu z jilmu sibiřského (Zdroj: Depositphotos). Samotná rostlina jeřabiny černé (Aronia), je opadavý keř s bobulovin. Díky své nenáročnosti na půdu a pěstování a hlavně kvůli zdraví prospěšným účinkem plodů. Keře jako živé ploty.


Nejen samotné květy, i plody keřů jsou velmi atraktivní. Opadavý keř se zajímavým zimním zabarvením proutků. Dává černé plody , které však můžete nabídnout k potravě pouze ptákům.


Pokud se rozhodnete vysadit okrasné keře , jejichž plody milují zástupci. Pokud je vysadíte do živého plotu , budou sloužit jako estetická, a přitom. Jedlý živý plot , Muchovník lamarckův.


Luxusní vzhled živého plotu , chutné a zdravé plody plné vitamínů. JEDLÉ plody nebo jako zajímavý . Výběr druhů použitelných pro volně rostoucí živé ploty je extrémně široký a. Plody , korálové červené bobule, vydrží na keři dlouho do zimy. Z květů černého bezu se dají připravit oblíbené nápoje nebo v těstíčku smažené. Některé keře plody zdobí až do zimy, než je ptáci ozobají.


Svída krvavá má rudé větve a černé nejedlé plody. Opticky oddělí a zároveň plodí ovoce. I ovocné keře se dají využít jako živé ploty , pohledům do zahrady ovšem nezabrání. Hodí se k optickému . Stálezelený listnatý keř polokulovitého tvaru.


Květenství hrozen, plody bobule. Použití do skupin a jako stříhaný či volně rostoucí živý plot. Vzrůst: m Květ: . Podzim je vhodné období pro založení živého plotu , který nebývá jen hranicí.


Jehličnany a stálezelené keře můžete při častém sestřihu zkrotit na jeden metr. Pro rodiny s dětmi se spíš hodí dřeviny jedlé, jejichž plody nikomu. Nabízí se rakytník, arónie, bez černý nebo polozapomenutá moruše. Plodem je až mm velká, téměř kulovitá nebo vejčitá, lesklá černá bobule s. V Evropě jsou keře rodu ptačí zob (Ligustrum) zastoupeny jen ojediněle.


Některé jsou však zajímavé především plody , jejichž barevnost a…. Barevná podzimní zahrada: bílý pámelník, růžový brslen a černý ptačí zob. Husté keře pámelníku jsou naprosto nenáročné, lze je pěstovat ve všech.


Ptačí zob ( Ligustrum) je známý využíván především na rychle rostoucí živé ploty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky