čtvrtek 8. listopadu 2018

Kompaktní levandule úzkolistá

Lavandula angustifolia Ardéche Blue - levandule úzkolistá. Kompaktní levandule , stříbrno-zelené listy. Klásky jsou drobné a krátké. V bylinkových zahradách se jako obruba záhonů nabízí levandule , svatolína, ožanka.


Pravidelným zastřiháváním získají kompaktní vzrůst a keříčkovitý tvar. Letošní mladé sazenice levandule lékařské Hidcote - husté kompaktní keříky.

O levanduli , Lavandia s. Levandule korunkatá, tzv. Rostlina vytváří kompaktní keřík. Půda je vhodná sušší ,. Potřebuje pravidelný a každoroční řez, aby si udržela kompaktní tvar.


V červenci až srpnu vykvétají tmavě fialové květy. Pěstování levandule lékařské, francouzské. Pokud si přejeme levandulový keřík kompaktní , hustý a zelený, bez .

Nejodolnější obecně je levandule úzkolistá. Kategorie: Trvalky a. Kultivar levandule s nejsytějši modrofialovou barvou, který vytváří kompaktní keříky. Intermedia se liší od levandule úzkolisté mimojiné kompaktním vzrůstem, delším květenstvím, nižší . K udržení dobrého kvetení a kompaktního tvaru je vhodné ji seřezávat, odvděčí se pak bohatou . Mezi její vyjímečné vlastnosti patří kompaktnost, netradiční bílá barva květů a silné aroma. Tak se můžeme těšit každé léto z krásně kompaktní levandule. Květy sytě fialové, aromatické, pevné . Máme-li dosáhnout kompaktního vzhledu, musí se rostliny v těchto plotech na . Stálezelená kompaktní trvalka s hustými hrozny vonných, sytě modrých květů, kvete od června do poloviny srpna.


Kultivary tohoto druhu jsou kompaktní , mají šedo-zeleně zbarvené úzké lístky . Jeden z nejvíce pěstovaných kultivarů levandule s kompaktním růstem a tmavě . Vytváří kompaktní , pravidelné shluky. Má úzké, stříbřité listy a drobné . Zapomínat není třeba ani na pravidelný řez, který bude udržovat kompaktní tvar . Sezona pěnišníků je na dohled. Rododendrony zažily největší období zájmu zřejmě v 19.

Prořezávání pomáhá tvořit keř, stát se svěží a kompaktní. Lamiaceae - Hluchavkovité Původ: Západní středomoří. Habitus, velikost, věk, kořenový systéVzrůst: kompaktní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky