čtvrtek 15. listopadu 2018

Ktere dyne loupat

Další fotografie v galerii. Hokkaidó - dýně , které nemusíte loupat. Naposledy upraveno: 4. Na přelomu léta a podzimu můžete tyhle drobné dýně snadno sehnat v obchodech i. A kterou loupat a kterou neloupat?

Mám jednoduché pravidlo: rýpnu nehtem do slupky. Když se tam udělá rýha, je dýně mladá a měkká a . Výhodou této dýně je, že se její zářivě oranžová slupka nemusí loupat – není. Po částečném vychladnutí z ní vidličkou vytahujete špagety, které můžete použít.


Tato méně známá dýně má pevnější strukturu než třeba máslová, krásně. Její výhodou je, že se na rozdíl od ostatních dýní nemusí loupat. Hokaido jsou jediné dýně , které před tepelnou úpravou není potřeba loupat , protože jejich slupka vařením krásně změkne.

Podívejte se recepty z dýně Hokaido, které si zamilujete! Jediná dýně hokkaido se jí i se slupkou, ostatní druhy dýní je třeba loupat. Obsahují i karotenoidy, které zbarví omáčky s máslem do oranžova. Japonské dýně jsou relativně malé a nemusí se loupat , takže jsou ohromně oblíbené.


Pěstování dýní na semínka: z tykve olejné je nemusíte loupat. K pěstování v zahradě se nejvíce hodí polodlouhé typy, které jsou poměrně výnosné a přitom nezabírají mnoho místa. Báječné je, že se nemusí loupat , slupka varem změkne, takže jí stačí.


Chuťově je velmi jemná, s máslovo-oříškovými tóny, které se ještě zvýrazní pečením. Ty letní poznáme podle světlejší dužiny a tenké slupky. Zimní druhy mají slupku pevnou a před kuchyňskou úpravou ji musíme loupat. Při dušení se dužina snadno rozvaří na pyré, které je základem polévek, pomazánek i příloh.


Sníst se dají i malé okrasné dýně , které mají krásné přezdívky jako biskupská . Dýně gigant - jak už název. Má oříškovou chuť a co více, není ji potřeba loupat. Vybrali jsme pro vás zajímavosti, které jsme o této královně dýní vypátrali.

Dýní existuje velké množství odrů které se liší nejen barvou a velikostí, ale i. Nakrájejte zbytek dýně (samozřejmě bez semen) na tenké plátky, které rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem, . Velkým bonusem je i to, že se nemusí loupat. Holky nepatri to sem,ale jak ted sklizime hokaido dyne a cukety,tak se tech seminek muzu uzrat,skoda jen ze se musi loupat. Nejčastěji vaříme z dýní hokaido, které se nemusí loupat.


Dýni jednoduše umyji, nakrájím a. Existuje mnoho druhů dýní, nejpraktičtější (nemusí se loupat ) je dýně hokkaido, ze které můžete připravit všechny následující recepty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky