pondělí 26. listopadu 2018

Kornatka travní postrik

Jun Aplikace se provádí postřikem zahradními postřikovači. Zdroj: Ochrana trávníku proti houbovým chorobám – Bohumil Cagaš, Jan Machač, . Tedy moc nyní trávník nezatěžovat ať se Vám to moc nerozleze. Postřik je dobré opakovat. Nov Vyschlá místa v trávníku Mar Tráva růžoví - nějaká plíseň?


Oslabené trávníky ohrožuje kornatka travní.

Původní název: kornatka travní. Na travnaté ploše se objevují nepravidelné skvrny, které později žloutnou a dostávají ryze slámovitou barvu. Při vyšší vlhkosti se . Padlí travní — Erysiphe graminis DC.


Kornatka na trávníku zahrady na začátku. Bayleton WP, Corbel a Tilt EC. Na internetu jsem našel, že by to mohla být kornatka travní – čím trávník ošetřit?


Lze také provést postřik přípravkem Dithane – 3x vždy s odstupem dní. Jul Čím ochránit trávník ?

Proti houbovým chorobám se používají přípravky ( pesticidy ) ze skupiny fungicidů. Každý přípravek má svoji účinnou . Známe případy, kdy se kornatka objevila v nově založeném trávníku kde byl. Odstranění: postřik roztokem Ortiva nebo jiným postřikem proti houbovým . Prosím o radu, na trávníku se objevila kornatka travní. Chci se zeptat na radu, zdali použít dusíkaté hnojivo, nebo chemický postřik , jaký?


Skvěle vypadající trávník, snadno a rychle. Opatření: výměna půdy a zasetí nového trávníku, postřik. Doporučila bych vám použít postřik přípravkem NOVOZIR a to opakovaně. Sypavky rodu Lophodermium. K ošetření trávníku patří i postřik proti houbovým chorobám, nejčastěji postřik trávníku proti plísni sněžné, padlí trav nebo kornatce travní.


Možný postřik na plíseň sněžnou v trávníku. Kouzlo Přírody Trávník 100ml. Laetisaria fuciformis (Červená nitkovitost trav - kornatka travní ). Colleotrichum graminicola (antraknóza trávníku).


Rhizoctonia solani (kořenomorka). Podle toho co jsem našla v literatuře, je to kornatka travní. Je to po postřiku teprve druhý den, tak třeba se to ještě nějak vyplyne. Armorexem (biologický ochranný postřik ).

Pokud se na trávníku objevují žluté až rezavé skvrny s růžovými chomáčky, jedná se o kornatku travní. Choroba se vyskytuje většinou na podzim. Podmínky výskytu a ochrana je stejná jako u plísně sněžné.


Ochrana jako u sněžné světlorůžové plísňovitosti trav.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky