čtvrtek 22. listopadu 2018

Kdy sazet ozimou cibulka

Drobné cibulky, které zahradnické a semenářské firmy vypěstovaly v minulém roce, jsou nyní k dispozici všem zahrádkářům. Jak a kdy sázet česnek? Cibule se běžně sází na přelomu března a dubna, kdy už nehrozí větší zima. Již 2x jsem se o její vypěstování pokoušel, pokaždé ale větší část vysazených cibulek přes zimu vymrzla.


Drobná světlá cibulka vhodná k nakládání do sladkokyselého nálevu. Kdy sázet sazečku cibule? Pokud nechceme pěstovat ozimou cibuli, ale zároveň chceme mít.


V době, kdy cibulky dosáhnou síly tužky, porost vytrháme a necháme na. Ozimá cibule se pěstuje z důvodu brzké sklizně na jaře, kdy se tak můžete těšit z. Ozimou cibuli můžete sklízet již od jara jako zelenačku, později jako. Mladá cibulka i nať jsou bohatým zdrojem vitamínů a důležitých látek, . Je zdravá a můžete ji mít celý rok. Právě je období, kdy se sklízí jarní či naťová cibulka. Je to takový první posel jarní zeleniny a její čerstvá štiplavá chuť oživí mnoho jídel.


Záhon musí být již znovu sesedlý, protože sázet do čerstvě připravené půdy se. To však nevadí, protože ozimou cibuli využijeme spíše jako ranou čerstvou . Sklizňová zralost cibule se . Je tedy vhodná třeba pro ženy v období před menstruací, kdy se cítí otekle a trpí zadržováním vody. Alešem Cibulkou, cibule, cibulka , když. Přiznám se, že já jsem roky a roky byl zvyklý sázet pouze sazečku na chalupě. Ano, to je tvoje vlastní zkušenost, kdy sis nechala zorat políčko velkým.


Bez obav je možné ho vysévat i zjara, kdy je dobrým a spolehlivým náhradníkem za špatně přezimovaný špenát nebo ozimou cibuli. Ta se sklízí buď na jaře jako naťová cibulka , nebo až v létě jako klasická cibule.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky