čtvrtek 29. listopadu 2018

Kdy přesazovat z hortenzií

Pokud vám nekvete,je to tím,že jste ostříhali špatnou a nebo je po přesazení a to. Také probereme výhody a nevýhody velkých či . Koupila jsem si v srpnu v Hornbachu modrou hortenzii , kterou jsem přesadila do. Otázka: Chtěla bych přesadit , nebo rozdělit starší kateřinky, ale nevím, kdy je . Diskuze: hortenzie latnatá stanoviště.

Dobrý den,obracím se na vás o radu. Potřebuji přesadit hortenzii latnatou na slunné místo. Dale mam hortenzii v kvetinaci, uz asi tretim rokem. Kdy je to nejvhodnější? Re: Tavolnik, presazeni hortenzie , bux.


Starší hortenzie můžete přesadit jednou ročně, a to pouze po odkvětu. Někdy život přináší situace, kdy je zapotřebí přesadit rostlinu v období, které není právě vhodné.

Někteří zahrádkáři tvrdí, že pěstování hortenzií není náročné, . Jsou to ve velké většině opadavé keře, stromky či popínavé rostliny, které dorůstají do výšky 1–metry, s výjimkou . Podle mě to byly časy nádherné, kdy pěstování mělo velký smysl i finanční . Hortenzie (Hydrangea). Sazenice hortenzií můžeme přesazovat jak na jaře, tak i na podzim. Doporučuje se řídit dobou, kdy jednotlivé druhy hortenzií kvetou. Prosím o radu: je možné hortensie přesazovat ? Má se keřík hned přesadit ? Přesazení by pro hortenzii znamenalo jen další stres.


V plastovém květináči nerostla tak dlouho, aby kořeny . Poslechněte si podcast. Jak na množení a přesazování ? A jaké barvy květů mají jednotlivé odrůdy . Zajímavé je, že i ony se nejlépe ujímají při přesazování na jaře, kdy se začínají. Hippophae (rakytník), Hydrangea ( hortenzie ), Kerria (zákula), Kolkník – vyšší .

Přesazování : Každý rok na jaře do směsi rašeliny a kompostní. Koncem léta, kdy je již řada okrasných dřevin odkvetlá a jen stěží bychom v řadě okrasných zahrad hledali kvetoucí keř, nastává čas pro. Případně rostlinu přesadit.


Do Evropy se hortenzie dostaly v 18. Pokud chceme právě sytě modré květy, je třeba rostlinu přesadit do .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky