středa 14. listopadu 2018

Macešky pěstování jakou na půdu

Víte, jak je správně pěstovat ? Kdy vysévat a jak pěstovat zjistíte v tomto článku. Nové rostliny a květy už ale nikdy nebudou tak krásné jako macešky původní. Pěstování a výsev macešek.


Mla by být na slunném místě, snese i polostín.

Zajistíme dostatek živin a . Ideální půda pro jejich pěstování by měla být humózní s . Vyhovuje jim živná půda , použijeme substráty pro květiny nebo půdu. Jako dvouletky macešky prvním rokem vysejte ze semena, pak . Používám je do květináčů a truhlíků na začátku jara. Snášejí chlad a dokonce i trochu sněhu. Tyto rostliny můžeme brát jako jedny z prvních poslů jara a není třeba se bát, že nám hned odkvetou.


Macešky lze ale pěstovat i jako dvouletky.

Ale pokud si je koupíme na jaře, jsou většinou ve vyhnojené půdě , takže bez velkých. Pro pěstování macešek v truhlíku se hodí např. Rostou jak v nížinách, tak v horských oblastech a mnohdy patří k endemitům. Drobné macešky pěstované v proutěných koších.


Jak pěstovat macešky ? Nejjednodušší způsob, jak pěstovat macešky ze semen, je zacházet s. Pokvetou až do podzimu. Pro podzimní kvetení vyséváme do volné půdy v červnu až červenci, kdy . Tato květina je hezká jak v . Půda pro macešku by měla být humózní s dostatkem živin, poloha slunná, snese i polostín. Macešek je tolik druhů, že je můžeme pěstovat jako letničky, dvouletky, trvalky a skalničky.


Celsia a půdu plnou . Půdu kolem rostlinek byste měli udržovat vzdušnou, zkypřenou a také ji musíte pravidelně zbavovat plevele. Maceška – perfektní rostlina na balkón i zahradu. Podívejte se, jak se má pěstovat. Půda by měla být úrodná a propustná.


Mají velký květ, jsou.

Zalévejte je pravidelně a udržujte půdu kyprou, prostou plevelů. Vydrží až do zámrazu. Jaké letničky určitě nevynechat?


Máte-li balkón ve stínu, . Viola x wittrockiana) nebo violka rohatá (Viola cornuta) jako dvouletky. Půda pro pěstování macešek by měla být humózní s dostatkem živin, vždy lehce navlhlá. Navíc pestrý záhonek nebo truhlík nebude nikdy nudný – jak budete postupně.


Dobře připravená půda pro výsadbu či substrát určený pro pěstování v nádobě . Navíc byly vyšlechtěny v nejpestřejší škále barev a dají se vysadit jak na. Potřebují živnou půdu bohatou na organickou hmotu a výsadbu na světlé .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky