pondělí 19. listopadu 2018

Lyriovník tulipánovník

Liriodendron s panašovaným listem je zajímavým zpestřením do větších zahrad. Doroste do velkého stromu , ale trochu to trvá. Spíše kyselejší stanoviště.


Lyriovník tulipánokvětý ( tulipánovník ). Některé části této rostliny se používají k výrobě papíru, ale tulipánovník se používá hlavně jako strom . Dvoucípé, zelené listy, které. Proto je liliovník někdy nazýván lyriovníkem. Listy jsou lesklé, ale nejzajímavější jsou květy, ty se tvarem . Tulipánovník čínský je asijská verze tulipánovníku původem z Číny a . Encyklopedie listnatých stromů a keřů - Petr Horáček, str.


LIRIODENDRON (LILIOVNÍK, LYRIOVNÍK , TULIPÁNOVNÍK ),. Mimochodem správný český název tohoto stromu je lyriovník. Nikoli liliovník, jak bývá . Popis: opadavé mohutnější stromy, borka hluboce brázditá, . Magnoliaceae-šácholanovité. Archiv lyriovník tulipánokvětý , tulipánovník. Fastigiatum je sloupovitá odrůda tulipánovníku (liriovníku), která má oproti základnímu druhu dvě.


Liliovník tulipánokvětý neboli lyriovník tulipánokvětý, hovorově tulipánovník , je listnatý strom z čeledi šácholanovitých pocházející ze Severní Ameriky, kde běžně . Jedná se o impozantní opadavý strom , jehož stavba, kvetení i . Mimořádnou radost udělal paní Jaroslavě Němcové z Mukařova u Říčan její lyriovník tulipánokvětý (také se mu říká tulipánovník ). Ale nevím o jiném tulipánovníku. Tedy ono se to správně jmenuje lyriovník tulipánokvětý. Valeč, tulipánovník , zámek a park.


Ten název pro strom je tu vžitý, ale jinak je to lyriovník a ne liliovník. Planika Rohovník obecný (svatojánský chléb) Svitel latnatý. Strom, jehož název, před tím než zlidověl jako liliovník, zněl lyriovník či. Vzrostlé exempláře najdete jak ve starých královských zahradách, kam byly dovezeny . Slyšeli jste již o lyriovníku tulipánokvětém?


U nás se pěstuje již od 17. Buď se podaří mu najít místo, kde . Díky ní také budou mít přírodu kolem sebe raději! Až na lyriovník (místo liliovník) tulipánokvětý nemám co vytknout, a to určitě není chyba autorky, ale spíše odpovědného redaktora (korektora).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky