úterý 13. listopadu 2018

Kávovník množení

Pěstování kávovníku ze semene. V momentě, kdy získáte čerstvá semena kávovníku , dejte je co nejdříve naklíčit. Potřebovat budete jen menší . Jeho pěstování není tak složité, jak by se mohlo zdát. Přečtěte si, jak jej pěstovat třeba v obýváku, kde sehnat semena a jak je správně zasadit. Přesazování a množení kávovníku.


Kávovník přesazujeme v době, kdy neroste. Malé rostliny i dvakrát ročně, větší jednou. Při přesazování prsty . Vypěstujte si svůj kávovník. Když kvete, fantasticky voní. Roste i takový kávovník , který máte případně poblíž radiátoru.


Kávová zrna můžete použít pro další množení a pěstování nebo je v troubě či na pánvi upražit a umlít si domácí kávu. Světelné podmínky: světlo, ale ne slunce. Z více než druhů rodu kávovník Coffea L má největší význam Coffea arabica L. Pro pěstování kávovníku v bytech je nejvhodnější množení semeny, které . Některé druhy, zejména kávovník arabský (Coffea arabica) a kávovník statný.


Z hlediska pěstování kávy jsou významné druhy kávovník arabský se svými . Domácí pěstování kávovníku ze semen. Všichni milovníci kávy a pěstitelé exotických rostlin, pozor! Doporučuje se užití semen. Plodí po třech letech červené, případně žluté dekorativní bobule.


Užitečné tipy ohledně pěstování kávovníku najdete v článku. Jak pěstovat kávovník. I když kávovník původně pochází z . Semena je nutné nejrpve namočit do teplé . Z neuvěřitelně široké škály druhů si . Nejenže je nenáročná. Do Evropy ji propašovali Turci. Postupně se rozšířila do celého světa a dnes najdete největší kávovníkové plantáže až v daleké Brazílii.


Nevadí mu suchý vzduch, není příliš náročný na světlo, brzy a bohatě plodí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky