středa 14. března 2018

Kamelie a pěstování venku

Kamelie ma rada rozptylene svetlo nebo polostin, nesnasi slunecni upal! Substrat by mel byt kysely. V lete ma rada pobyt venku v lehkem . Kamélie , Camellia japonica, foto med.


Citlivě reagují na všechny prudší změny . Jak doma pěstovat vavřín, a mít tak vlastní bobkový list.

CHtela bych se zeptat na pestovani kamelie na zahradě a jestly muže byt nasazena k plotu do pudy. Její domovinou je východní Asie a pěstování ale vyžaduje nemalé zkušenosti, . Pěstování kamélie si zamilujete. Přes léto je kaméliím nejlépe venku , na čerstvém vzduchu.


Na zimu je však musíme přestěhovat do domu. Koncem května vyneste kamélii ven , . Pokud chcete, aby vám kamélie kvetla, můžete ji pěstovat pouze tehdy,. Kdo chce, může ji na léto přenést ven na závětrné a stinné místo, .

Ze své původní domoviny, východní Asie, se kamélie postupně rozšířily do světa. Ovšem důvodů, proč se pustit do jejich pěstování , najdete více. Pokud je tedy pěstujete jako pokojové rostliny, umístěte je na jižní nebo východní okna. Nutno upozornit, že kamélie se dají pohodlně pěstovat i venku , jelikož . Camellia je považován za jeden z nejtěžších pěstovat vnitřní rostliny.


Více o nich v tomto článku. Také u nás pěstování a šlechtění těchto krásných květin nezaostávalo. V zemích, kde se kamélie pěstují venku , je možné je vysazovat i do živých plotů. V našich podmínkách se kamélie japonská pěstuje v nádobách v podobě keře jako pokojová a přenosná rostlina. Někdy se jí také přezdívá „zimní růže“.


Po vykvetení ji můžeme dát ven. Důležité je rostlinu nepřelévat, ale nechat ji vždy trochu vyschnout. Specializované zahraniční firmy . Přestože kamélie snese krátkodobě pokles teplot pod nulu, nelze ji u nás pěstovat celoročně venku.


Dá se ale pěstovat jako přenosná rostlina, po odeznění . Stálezelený keř až stromek s tuhými, lesklými, kožovitými listy. V létě může být venku zastíněna před přímým poledním sluncem.

Které konkrétní druhy můžeme pěstovat doma. V domácnostech se takřka výhradně pěstuje jen kamélie japonská ( Camelia Japonica) a velmi . Pro pěstování v bytech je vhodná kamélie japonská a její odrůdy. Mají tmavozelené, lesklé listy a . Pro mnohé je tajným snem mít tuto okrasnou rostlinu doma.


Doma můžeme kamélii pěstovat jako pokojovku, pokud pro ni najdeme vhodný prostor, kde v zimě sice nemrzne, ale teplota nepřekračuje °C. Příběh pěstování vznešené stálezelené kamélie , která kvete koncem zimy, se začal odvíjet ve 4.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky