pátek 9. března 2018

Kdy na jare sazet s levandulí

Stříhejte ji nad úroveň nových lístků, které vyrašily na jaře. Levanduli můžeme sázet ze semínek. Lavandula stocheas) s nápadnými krásnými květy v zahradě u nás nepřezimuje. Jak pěstovat levanduli , aby vás odměnila záplavou velkých květů?


Kromě ní se můžete setkat ještě s levandulí Francouzskou a. Pokud se ptáte, kdy sázet levanduli , můžete tak učinit na jaře , ale i na podzim. Váháte, jestli se pustit do pěstování levandule na zahradě? Jestli máte v plánu pěstovat levanduli ze semínek, musíte počítat s tím,. Toužíte si zasadit na zahrádce vlastní levanduli ? Kdy levanduli stříhat?


S následujícími tipy to hravě zvládne opravdu každý. Zahradníkův kalendář na celý rok: kdy sít a sázet zeleninu, květiny, dřeviny? Pro časnou sklizeň lze již v únoru začít také s předpěstováním rajčat, cibule a petrželky. Na jaře lze vysazovat všechny ovocné stromy, zvláště.


Vysít můžete levanduli , oregano, tymián, majoránku, mátu, šalvěj, čechřici, . Nenapadlo Vás zkusit si takovou levanduli zasadit i doma? Poradíme Vám, jak na pěstování levandule. Roste do větších rozměrů, keříky je tedy vhodné venku sázet alespoň s cm.


Střih levandule provádíme na jaře a na podzim. Jaké pro ní zvolit stanoviště a jak o ní pečovat, abychom se těšili z. Bylinné řízky odebíráme z již vzrostlých rostlin, a to opět na jaře. Dobrý den, koupila jsem si okrasnou levanduli s většími kvítky, není to levandule lékařská, a chci se zeptat, jestli mám květy po odkvetení. Jak zasadit na záhon levanduli , okouzlující keřík s podmanivou vůní modrých květů. Pokud tedy nemáte zahradu a chcete levanduli umístit na balkon či terasu, vyberte si k tomu.


Tip: Bylinky z vaší zahrady, na co se těšit na jaře. Vzrostlejší rostlinky lze sázet do země v průběhu srpna a září. Mladé rostliny můžeme vypěstovat ze semínek nebo si můžeme zakoupit několik centimetrové . Praktické video kde najdete spoustu zajímavých rad a tipů jak sázet , stříhat a starat.


Klíčová slova: - Jak. KDY NA JAŘE VYSADIT KDY TRUHLÍKY VEN. S naším praktickým celoročním průvodcem ale zjistíte, jaké plodiny kdy sít,.


V dubnu zasejte i levanduli , oregano, tymián, majoránku, mátu, šalvěj,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky