pondělí 19. března 2018

Letni rez svestek

No, já ten letní řez u všech peckovin důsledně dělám. Zejména červencové zakrácení letorostů pro dobré . Jak na řez švestek - Garlo garlo. Zjistěte jak, kdy a proč. Všeobecně se ovšem považuje za vhodné u zapěstovaných dřevin provést ještě letní řez , při kterém. Tento tvar švestek se hodí i pro malé zahrady a plody je u něj možné sklízet . V prvních letech po vysazení u švestek , slív, renklód i mirabelek stejně jako u ostatních ovocných druhů používáme výchovný řez.


Jak správně provést letní řez ovocných stromů? Na sklonku léta je dobré se pustit zejména do prořezání broskví, meruněk, slivoní a švestek. Na obrázcích vidíte strom před . Jednoduchý řez , kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny. Lehký prořez švestek.


U ovocných stromů se běžně provádí předjarní řez. Mezi zahrádkáři patří řez švestek k těm komplikovanějším úkonům. U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace. Slivoň, jak se strom správně jmenuje, má totiž velmi křehké dřevo, navíc na nich najdete . U peckovin je vhodný právě jen . Letní řez ovocných stromů podpoří úrodu.


Je třeba respektovat růst stromů: je-li strom mohutnější, provádíme řez později, zpravidla až těsně před květem, nebo volíme letní řez v druhé polovině srpna. Pecka švestek je protáhlá a špičatá na obě strany. Pološvestky – mají měkčí dužninu a jsou kulatější než švestky pravé.


Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez ), při podzimní výsadbě ponecháme řez až na . Hlavní čas řezu peckovin je těsně před květem, nebo dokonce v květu. Je možné dělat letní řez , ale to je něco jiného, než řez na jaře. U švestek ořežte jen letošní větve, na kterých nejsou plody. Ten odstraníte druhým až třetím rokem.


Pan Karel Otyšan nám ukáže letní řež jabloní. V období od května do srpna. Součástí údržby těchto ovocných tvarů je pravidelný řez a zejména pravidelný letní řez , zimní. Mnoho z původních švestek tvoří stromy, které jsou s křivými kmeny, . Podle ročního období ( letní , zimní).


V odstavci jak prorezat svestku pisete: Řez švestek doporučujeme provádět hned zjara po. Peckoviny hůře snášejí řez silných a starých větví. První rok je nutné s příchodem jara provést řez švestek ihned po objevení prvních pupenů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky