pondělí 19. března 2018

Katalpa nana v zahrade

Nemyslela si katalpa Nana ? Toto je moja skusenosť: v zahrade som mal ks, podotýkam ale globózne . Vynikne v stredne veľkej a väčšej mestskej záhrade. Katalpa ( Catalpa bignonioides). Na fotografii je katalpa bignóniovitá ( Catalpa bignonioides).


Do menších záhrad sú ako solitér vhodné odrody Nana alebo Globosa, ktoré.

Terénu V Záhrade Pri . Pokud vás okouzlila na vycházce v parku, můžete si katalpu vysadit i na. Velké varianty katalpy lze koupit asi za 2Kč. Jako soliter v zahradě je katalpa až úchvatně krásná. Roste relativně pomalu, takže se nemusíte bát, že vám brzy zastíní okna . Catalpa Nana – kultivar dorůstá výšky do m, výjimečně i více, kvete však sporadicky a často vůbec.


Na zahradě mám několik rhododendronů, ale u dvou z nich zůstaly listy . Stín nám vytvoří v zahradě mnohý druh stromu, katalpa však patří mezi dřeviny,.

Palmy v záhrade zvládnu aj našu zimu. I vy můžete na své zahradě hostit tuto krásku. Setkáte se s ním například v zámeckých parcích, městských….


Chcete se pustit do pěstování katalpy na své zahradě ? Pro pěstování v alejích a jako solitér v zahradách a parcích se více uplatňuje odrůda s menší korunou a růstem – Catalpa bignonioides „ Nana “, která je původně . Dávajte si pozor na slimáky rok po pristátí. Izolované v malej záhrade alebo. Pokud máte menší zahradu, tak můžete sáhnout po zakrslém kultivaru katalpy trubačovité – Nana. Můžete si ji vysadit i na zahradě.


Nově v nabídce: magnolie, čilimníky, kanadské boruvky a jahody. Dnes se tato katalpa stala jedním z nejoblíbenějších malých stromů na malé i velké zahrady. Ať už máte zahradu osázenou či teprve zakládáte, stromy by v ní. KATALPA – Catalpa bignonioides “ Nana „ – pro mě osobně strom číslo . Já mám ještě na zahradě katalpu bign.


Proč by v zahradě neměl chybět strom? Acer platanoides ´Globosum´ či katalpa Catalpa bignoides ´ Nana ´. Objavte nápady na tému Kvety V Nádobách. Nana ), ale také některé odrůdy javoru, akátu a višně.

Listnaté stromy s korunou převislou, smuteční tvoří velmi výrazný prvek v zahradě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky