čtvrtek 22. března 2018

Kdy se stříhají venkovní ibišky

Thuje na živé ploty jako možnost zvelebit si zahradu, či za účelem většího. Nebojte se začít s prvním střihem již první rok po výsadbě. Stříhání však omezte pouze na zastřihávání . Pokud stříháte túje na jaře, tak postupujte takto: Nůžky uchopte do jedné ruky. Když je řez proveden v době kdy mladé výhony již nepřirůstají a začnou vyzrávat, tvar plotu zůstane.


Chtěla bych se zeptat, jak se prakticky stříhají thuje do živého plotu. Všeobecně by se túje měly hnojit od jara do léta, respektive do začátku podzimu. Na jaře začínáme používat hnojiva s obsahem . Túje se stříhají cca 2-3x za rok.


Jak se stříhají túje Smaragd. U tohoto druhu není . Thůje , stejně tak i ostatní jehličnany a většina stálezelených, . Existují druhy thújí, které nemusíte stříhat. Kdy stříhat túje Smaragd.


Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace. Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Správná závlaha, stříhání , hnojení a výsadba. Ako správne strihať živý plot (NOVÁ ZÁHRADA). Unsubscribe from Televízia JOJ.


Thuje (zeravy) se pěstují v stříhaném živém plotě do výšek - metry, vyšší se nedoporučují kvůli obtížnosti řezu. Pravidelně pěstovaný živý . To může různě dlouho trvat ale minimálně je dobré nechat je až měsíce vklidu . Se stříháním tújí je lepší počkat až strom dobře zakoření. Pro řez živého plotu z jehličnanů si vybereme den, kdy je spíše. Zerav, túje ( Thuja ) stříháme dvakrát ročně v červnu a srpnu až září řez . Dobrý den, doporučuji stříhat koncem května, vybrat si takový den, kdy nebude příliš vedro a velké sluníčko, spíše, aby bylo pod mrakem, . Ale i starší keře lze správným střihem znovu omladit. Pro stříhání jsou optimální suché dny bez mrazu se zataženou oblohou.


Zde se dozvíte, kdy je obzvláště . Thuje , česky označované jako túje se mnohdy nedaří pěstovat z různých důvodů. Podívejte se jak a kdy provést správný řez! Vysoký plot lze stříhat nůžkami na živý plot s dlouhými rameny.


Obvykle se pěstují jako volně rostoucí nebo pravidelně stříhané živé. Jde o poměrně dlouhé období, kdy mohou brouci napáchat rozsáhlé .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky