středa 28. března 2018

Kdy sazet levandule

Pokud se je chystáte vysadit do zahrady, neuspěchejte to, počkejte, až budete mít jistotu, že je neohrozí přízemní mrazíky. Ty se často objevují . Správné pěstování levandule – Sadba, stříhání, řízkování. Levanduli můžeme sázet ze semínek.


Líbí se vám atmosféra francouzského pobřeží? Máte ji nezaměnitelně spojenou s lány fialové levandule ? Nenapadlo Vás zkusit si takovou levanduli zasadit i . Semena levandule vyséváme na jaře, ideálně . Mladé rostliny můžeme vypěstovat ze semínek nebo si můžeme zakoupit několik centimetrové . Váháte, jestli se pustit do pěstování levandule na zahradě? Kdy levanduli stříhat? Původně pochází levandule z oblastí Středozemního moře.


Praktické video kde najdete spoustu zajímavých rad a tipů jak sázet , stříhat a starat se o levanduli. Jaké pro ní zvolit stanoviště a jak o ní pečovat, abychom se těšili z krásné vůně a nádherných fialových květů co nejdéle. Pokud si přejeme sušenou levanduli i na ozdobu, seřezáváme květenství v době, kdy je přibližně polovina květů v klásku otevřená a sušíme ve . Pokud se ptáte, kdy sázet levanduli , můžete tak učinit na jaře, ale i na podzim. Na podzim byste však měli do zahrady sázet jen starší rostlinky, . Titulek: kdy vysazovat?


Pro urychlení zakořeněné je ideální řeznou ránu namočit do gelového nebo práškového stimulátoru a vysadit do předem vytvořené jamky v . This video file cannot be. Pěstební podmínky, které levandule vyžaduje, nejsou nijak náročné. Důležité je nezapomínat. Pokud koupíte sazenice v květináči, můžete je po otužení rovnou vysazovat, a to v průběhu celého roku.


Zakoupením sazenic si práci výrazně . Také máte rádi levanduli ? Právě nyní se můžete během okamžiku přenést do Středomoří. Je to nezaměnitelná vůně levandule a především . Můžete i zasadit levanduli na zimu do země a dát kolem chvojí. Detailní článek o množení levandule , stříhání, použití levandule v kuchyni, účinky. Kam zasadit levanduli ? Poupata ale nesmí být příliš rozvinutá.


Dále se levandule uchovává . Jak sázet a pěstovat? Holky jak zasadit sazenince levandule , aby se krásně rozrostly a zároveń zabránila kolem růstu trávy a plevele. Když udělám díru na sazenici , dám přes plochu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky