pátek 30. března 2018

Křížení žížal

Jeřáb „Granatový“ (Sorbus aucuparia x Crataegus sanguinea) – mezirodový kříženec jeřábu obecného a hlohu sibiřského, který vyšlechtil r. Dobře mrazuvzdorný strom, který roste jehlanovitě. Cydomalus ( kříženec kdouloně a jabloně), který má afinitu nejen s hrušní , jabloní , kdouloní, hlohem, ale dokonce i mišpulí či jeřábem. Mezidruhový kříženec hrušně a jeřábu (jeřabiny).


Stromy rostou středně silně, jsou charakteristické svým. Kříženec mezi hrušní a jeřábem. Tvar koruny i nároky.


Petra Stejskalová: Já se v těch křížencích jeřábu moc nevyznám. Něco tady vysazeného máme, ale zatím to neplodí. Asijská hrušeň plodí i . Mezi jedny z těchto odrůd patří mezidruhoví kříženci jeřábu , hlohu, mišpule, jabloně a hrušně. Tito kříženci vynikají antioxidačními vlastnostmi a . Cena s DPH: 1Kč porovnání cen.


Tedy v rámci rodu jabloň (Malus), hrušeň (Pyrus), slivoň (Prunus) apod. Patří sem stromy jako jsou JABLONĚ, HRUŠNĚ , TŘEŠNĚ, VIŠNĚ, SLIVONĚ,. Velkoplodý kříženec Hrušeň evropská x hrušeň asijská ( hruškojablko ) . Stará odrůda , zraje v září. Prostokořenný stromek. Jedná se o křížence mezi hrušní a jeřábem.


Listy jsou na spodní staně plstnaté. Vyznačuje se malými žlutými plody. Tatarka je kříženec hrušně a jeřábu. Hruškojeřáb Hrušeň tatarova– je to kříženec mezi hrušní a jeřábem.


Sorbopyrus bollvylleriana - kříženec jeřábu a hrušně ) jako . Je to především parková dřevina s okrasnou i užitkovou hodnotou. K vidění bude více než 1odrůd jabloní, hrušní nebo třeba ořešáků. Klíčová slova: mezidruhový kříženec , jeřáb , jádrové ovoce, chemické složení. Pyrus Bollwilleriana jedná se o křížence hrušně (Pyrus communis) s jeřábem mukem ( Sorbus aria). A to například Tatarovu hrušku, křížence hrušně a jeřábu vyšlechtěného v Praze.


Co vznikne, když se zkříží hrušeň s jeřábem ? Archivní odrůdy ovoce: jabloně, hrušně , Slivoně, třešně, višně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky