čtvrtek 1. března 2018

Kaňa květina pěstování

Kana (u nás známá také jako dosna) je hlíznatá rostlina pocházející z teplých oblastí Střední a Jižní Ameriky. V našich zahradách a parcích . Kanu zdobí květy i olistění. Možná vám nic neříká jméno dosna, ale co třeba kana ? Toto označení exotické rostliny bylo odvozeno z řeckého . Pokud dojde ke správnému zazimování a budou poskytnuty základní podmínky při pěstování , je tato rostlina prakticky nezničitelná.


Kana , dosna, pěstování , květina , hlízy, množení. Kana neboli také dosna je exotická květina , které u nás s úspěchem zdomácněla. Pochází ze subtropické . Rostlina se pěstuje na záhoně nebo v nádobě. Na zimu je však nutné nádobu s rostlinou přenést do místnosti, kde přezimuje při teplotě º C. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Kvete ‎: ‎Květy se objevují od července do října Doba květů ‎: ‎Červenec, srpen, září, Říjen Druh ‎: ‎hlíznatá rostlina Jak se pěstuje exotická kana - ČESKÉSTAVBY. Jakmile mráz poškodí její nadzemní část, vyryjeme hlíznaté oddenky a uskladníme na příští sezónu.


Jediná její nevýhoda je, že se musí hlízy sklízet ještě před prvními mrazíky. Hlízy skladujeme až do . Jde o sezónní krásně. Přestože je dosna tropická rostlina, většina kultivarů byla vyšlechtěna pro mírné klima a snadno se pěstují v mnoha zemích světa, pokud mohou mít 6–hodin . Až budeme rostlinky vysazovat . Pěstování dosny s výraznými květy je velice jednoduché, proto se do této. Dosna patří k ideálním balkónovým květinám pro teplá a slunná místa. Canna indica), lidově zvaná dosna kana nebo jen kana.


Stanoviště jim vyhovuje plně osluněné případně mírně zastíněné, v hlubším stínu ale . Pane Hejduk, ráda bych se také dozvěděla něco o pěstování kany. Hledej pestovani rostlin - canna. Podrobné pokyny pro výsadbu, péči, pěstování a rozmnožování krásného květu canna. Cannes je právě jihoasijská kana.


Oficiální stránky firmy Lukon Glads s. Nákup, pěstování a prodej květin. CANNA - Dosna, kana. Pěstujeme je pro výstavní květy a ozdobné listy. Gladiola je vysoká, stébelnatá, intenzivně vonící květina , kterou používají kvě- tinářky do velkých.


Použijte ho pro zís- kání síly, zdraví a spravedlnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky