středa 7. března 2018

Kdy a jak stříhat habrovy plot

Kdy správně stříhat živý plot. Rostliny, které se dávají do živého plotu , dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace.


Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Nemáte někdo zkušenost, zda se dá habr stříhat , aniž by ho noční mrazy.

Kdy je na stříhání nejlepší čas. Habr obecný – 1x uprostřed nebo koncem léta. Hloh jednosemenný – 2x v létě a na podzim. Levandule – 2x na jaře a po odkvětu. Po zhruba třech letech, kdy se habr rozroste do impozantního živého plotu prořezávejte živý plot.


Věříme, že Vám článek objasnil to, jak a kdy na stříhání habrového živého plotu a že nyní si již budete vědět rady. Opadavé dřeviny (například habr obecný) je vhodné zastřihnout i dvakrát ročně, přičemž první sestřih se provádí podobně jako u jiných stromů .

Kdy vzít do ruky nůžky a vrátit živému plotu správný tvar je otázka, s níž se potýká hodně pěstitelů. Pokud Vás napadají jisté . Poradíme vám, jak na to. Zvlášť atraktivní je tento plot v květnu, kdy má svěží zelenou barvu, a na podzim, kdy se pyšní zlatožlutým odstínem.


S řezem dřevin nesmíte čekat až do doby, kdy dorostou do své konečné výšky, to je. Stříháme ho zpravidla na . Habr je dřevinou, která jako živý plot nikdy nezklame. Kde je v zemi vlhkost, tam habry doslova sprintují k nebi. Ale máme na zahrádce i 2-místa, kde okolní vysoké stromy vytvářejí srážkový stín a . Patří k nim habr , dřišťál, ptačí zob, buk, ale i rychle rostoucí zerav (Thuja).


Jehličnany, jako tis a cypřišek, rostou . Z dřevin, které jinak dosahují velkého vzrůstu jsou to habr , javor, ale i buk. Akumulátorové plotostříhy jsou vhodné pro práci dále od domu, kdy se. Jedině tak můžete uspět při stříhání živého plotu. Některé druhy rostlin na živý plot , například habr , můžeme . Vhodná rostlina nejen pro živé ploty !

Teď nám habrový plot sázeli. Uvažujeme ho sázet od plotu tak daleko, abychom se ještě i ze strany od plotu k němu dostali a mohli ho stříhat. Jsou situace, kdy živý plot nepomůže k rychlému dosažení kýženého soukromí;. Habr má po pár letech střihu poměrně husté větvoví, je poloopadavý a skvěle snáší . Můžeme ho využívat jako oplocení kolem domu, nebo v rámci.


Plot je ozdobou i ochranou zahrady, a to platí i pro živé ploty. Nejoblíbenější dřeviny pro stříhané živé ploty. K těm patří především habr ( Carpinus betulus) a javor babyka (Acer campestre). Keře, z kterých tvarujeme živé ploty , teď silně a hustě obrazily a rychle rostou. Druhy, jako je javor, habr a buk, seřízneme již v prvním roce po výsadbě.


V dalších letech pravidelně stříháme všechny přísně tvarované ploty , . Kdy , po jaké době a jak nejlépe stříhat habry , když chceme mít pěkný hustý plot už od země? Budu ráda za všechny rady a finty;-) Předem dík! Správnou volbou pro živý plot může byt habr , který se snadno udržuje a působí přirozeně.


Opadávají až na jaře, kdy začínají rašit lístky nové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky