úterý 9. října 2018

Kdy provádět postřik jabloní proti padlí

V březnu a začátkem dubna je čas na postřik proti chorobám a škůdcům. Velkým trápením zahrádkářů je v posledních letech americké padlí na angreštu. Jestliže totiž chcete začít se zimním postřikem proti škůdcům, vězte,. Mnozí naši zahrádkáři jsou totiž stále ještě zvyklí provádět u jabloní ,. Pokud se vám tedy ošetření povede opravdu načasovat až do doby, kdy je odpolední teplota nad.


Strupovitost je nejčastější houbová chorobu jabloní , ale může se vyskytovat i na. Víte, kdy vysévat ředkvičky? Prevence je tedy taková: postřik každé týdny vhodným fungicidem, rostliny by se. IQ-Crystal je fungicid vysoce účinný proti různým druhům padlí.


Proti chorobám a škůdcům na ovocných dřevinách zasahujeme během celého roku. Odrůdy jabloní , náchylné na strupovitost, je lepší nepěstovat. Na odrůdy náchylné na padlí je dobré nasadit přípravek Discus, který je vhodný . Tento měsíc je také nejzazší termín, kdy je třeba odstranit ručně, pomocí. Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci mer, puklic štítenek.


Aplikace olejových přípravků se nesmí provádět při nízkých teplotách. Padlí je hojně rozšířená choroba způsobovaná mikroskopickými houbami. Původcem padlí jabloní je houba Podosphaera leucotricha. Ošetření proti přezimujícím škůdcům proveďte spolu s fungicidním ošetřením proti padlí , strupovitosti, když jsou stromy dostatečně.


V jarních měsících, kdy jabloně raší (důležitá je teplota nad °C) peritecia. Discus: fungicid k ošetření jabloní proti strupovitosti a padlí , révy proti padlí ,. Květen je nejvhodnějším obdobím pro ošetření jabloní proti padlí a strupovotosti. K ochraně proti padlí se využívají zejména prevence, kdy vysazujeme.


Kdy provádět postřik jabloní proti padlí

Ta obsahuje účinné látky také proti padlí jabloně. Nabízí ucelý komplexní blok pěti ošetření proti této chorobě. Balení je připravené na l . Během června se vytváří bílé povlaky na letorostech jabloní – padlí jabloňové. Ontario, je pravděpodobnější, že budete muset provést případná opatření proti tomuto onemocnění.


Postřik se provádí v době, kdy teplota vzduchu vystoupí nad 7. Chemický postřik : kdy má smysl? Jednou z nejrozšířenějších chorob, která trápí drobné pěstitele, je strupovitost jabloní. Pěstitelé drobného ovoce se musí zbavit americké padlí na angreštu. Některé postřiky se provádějí před rozkvětem, jiné ve stadiu pupenů, další po odkvětu. Zvonky jsou jedny z nejoblíbenějších květin našich zahra proto.


Kdy provádět postřik jabloní proti padlí

Kuprikolem 50), event. Ochrana proti padlí u náchylných odrůd jabloní – od fáze zeleného poupěte. S ochranou proti strupovitosti je proto třeba začít brzy a provádět ji pravidelně. První postřik se doporučuje ještě před kvetením, druhý hned po odkvětu, pak .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky