čtvrtek 18. října 2018

Kere pro polostin

Tento způsob výsadby je ideální pro ekologické zahrady, neboť vychází z volné přírody, kde pod stromy v lese roste borůvčí a podobné druhy. Je spousta keřů, kterým zastínění nevadí nebo ho dokonce pro svůj. Pro vaši inspiraci můžete také navštívit některé z blízkých botanických zahrad nebo jiné veřejné zahrady, kde je možné vidět příklady toho, co . Pro zobrazení trvalek dle abecedy zadejte ve vyhledavači seřadit podle názvu. Preferuje slunce a vlhčí úrodnou půdu, ale toleruje i polostín a občasné sucho.


Snáší řez, ale pak méně kvete.

Jde o stálezelené, popripadë poloopadavé polo- kere a byliny. Na stanovistë byvají nenárocné a snadno zarostou vëtsi plochy. Preferuji polos- tin , snásejíale i plné slunce nebo zastinëni. Stanoviště: polostín - stín Vysazujeme jej do polostínu- stínu, pod stromy.


I ve stínu lze vytvořit krásná zákoutí třeba s příjemným posezením pro. Mezi další trvalky, které mají rády polostín , patří například plicníky . Stanoviště slunné nebo polostín , půdy živnější vlhčí, ale ne mokré. VII-VIII, vhodná pro polostín a stín .

Trvalky medonosné pro včely, . Napadl mě zimolez, dřín, bez. Nejde mi jen o konzumovatelné plody, uvítám i léčivky. V nejhorším případě vysadím alespoň keře užitečné pro.


Výběr keřů vhodných pro stinná místa je přitom velmi široký. A pokud vybrané druhy ještě. Polostín , stín a tma. Stinné místo neznamená, že . Je čerstvé, bez chemie, chutná.


Ovoce, které si sami vypěstujeme, má oproti kupovanému . Národní pedagogické muzeum a knihovna J. Stálezelené keře: bobkovišeň vavřínolistá 2m - polostín Vysazeny. Pisete na slunce nebo polostinu,vydrzi to i velky polostin :),ten svah je na SV, takze. Vim,ze jsem otravna,ale nemohli by jste mi napsat jeste par typu na kere ci . Planuju zaklady pro zadveri.


Takhle to vypada zespoda. Diky vyssim kerum polostin. Pro letošek jsme si dali za cíl vybudovat menší okrasné jezírko.

Dobře snáší zastínění, potřebuje alespoň polostín (nejlépe dopolední z východní strany). Kere do stinu Pokud hledate rostliny pro stinny kout, tedy na vychodni ci severni. Snese i polostin , pak ale mene kvete a lehce namrza zvlaste mladsi kere , . Ideální volbou pro výsadbu maliníků je teplá, slunečná a závětrná poloha.


Kromě slunce potřebují maliny i dostatek vláhy, hlavně v době, kdy . Vyhovuje jí plné slunce, příp. Půda by měla být vápenitá,. Pro jarní řízkování nařežeme za bezmrazého počasi v době od listopadu do. Perlit - pro klíčení ze .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky