pondělí 15. října 2018

Kytky na zahradu do polostínu

Pamatujete si na zahradu vaší babičky? Pořád to v ní bzučelo, cvrkalo, švitořilo a hýřilo barvami křídel. Pokud toužíte po zrovna takové zahradě, určitě byste při . Trvalky na polostinná a stinná místa (stínomilné trvalky) jsou leckdy přizpůsobivé a snáší i slunné místo (mají-li dostatek vláhy). Toulavý stín je ideálním místem, . Do polostínu čemeřice.


Kam se slunce aspoň na pár hodin denně dostane, se může dobře dařit celé řadě rostlin. Typickým příkladem je třeba . Nejste-li si jisti, zda budou rostliny v hlubším stínu, či spíše v polostínu , vybírejte druhy méně náročné na světlo. Kakosty (Geranium) jsou nesmírně skromné a tolerantní trvalky do polostínu.


Foto : Adéla Taitlová, Právo. Na sklonku léta tady své zajímavé . Které květiny pokvetou i ve stínu či polostínu ? Na podzim se její listy barví do bronzové a červené. Mitrovnička (Tiarella). Trvalky a skalničky vhodné do polostínu až stínu online prodej v e-shopu Zahradnictví Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky, skalničky, bylinky a koření. Navíc květiny polostínu často kvetou žlutě a tak temnější místa hodně osvěží a oživí.


Stínomilné rostliny na zahradu aneb i stín může být barevný. OBI Vám v tomto poradci poskytuje rozsáhlé informace a tipy na téma trvalek v zahradě. A trvalky jsou tak mnohostranné, že pro každou zahradu , každou zálibu a. Balkonové kvetoucí květiny i listem ozdobné letníčky, trvalky a bylinky.


Kvetoucí trvalky na zahrada. Jaké druhy se hodí na stinná či slunečná místa a které do polostínu ? Vytrvalé květiny do polostínu. Na začátku je dobré upozornit, že mnohé z rostlin a květin spojených s. Správná rostlina na správné místo Hanzelka Petr. Najdou se samozřejmě i výjimky vhodnější spíše do polostínu a vlhčích podmínek, např.


Osázet slunnou zahradu je jednoduché. I když takovou nemáte,. A sázkou na jistotu jsou hortenzie, které v polostínu i kvetou. Tento druh odolává teplotám do -°C. Nejlépe je jí ve stínu, plné slunce nezvládá.


Než se po hlavě vrhnete do obdělávání zahrady, připravte si plán. Nejen na jaře se na zahradě neobejdete bez motyky, rýče nebo konve. Ovoce, zelenina, okrasné květiny , ale i bylinky vyžadují různé podmínky pro.


VYBARVĚTE SI ZAHRADU LETNIČKAMI:letních rostlin, které prozáří každý kout. Vyséváme: v dubnu do pařeniště, případně na volný záhon. Záhony vnesou do zahrady množství barev, rozmanité vůně, výškové a. Trvalky do polostínu a stínu funkie, bohyška (Hosta), různé druhy kapradin, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky