pondělí 22. října 2018

Kvetoucí trvalky v truhliku do stínu

Přemýšlíte, jaké květiny do truhlíků na severní stranu vybrat a bude se jim tam vůbec dařit? Primula vulgaris, Primula elatior), vytrvalé sasanky (Anemone hupehensis), . Bakopa: Převislá balkónovka na slunce i do polostínu. Máme pro vás tipy na květiny, které jsou krásné i ve stínu.


Světelné podmínky jsou nejdůležitějším kritériem při rozhodování, co si dáte do truhlíků.

Za pět týdnů už bude čas vyndat truhlíky a květináče na balkony a terasy. Na výběr máte jak jednoleté rostliny, tak trvalky. Poslední z rostlin vhodných do stínu severních a východních stran a zároveň první z těch, které snesou horko jihu. Vyskytuje se v padesáti druzích, bohatě kvete od června do září.


Při výběru trvalek do nádob máme hned několik možností. Petúnie, pelargonie a fuchsie zůstávají stále klasikou při osazování truhlíků , s níž se na. Klasické balkonovky mají řadu výhod – kvetou dlouho a do truhlíků jsou ideální. Do nádob osazených trvalkami můžete každé jaro přidat letničky, pokud ještě .

Při dobré péči kvetou od května do prvních mrazíků. Kapradiny či hosty ozdobné listem, ale i nádherně kvetoucí fuchsie vám udělají. Rozkvetlých truhlíků se ale ani na severní straně vzdávat nemusíte.


Ve stínu se totiž daří například balzamínám, begoniím, kapradinám či fuchsiím. Holky mi lezly do postele samy, říká bývalý fotbalista Švancara. Kvetou dlouho, některé druhy mají bohaté květy a působí luxusně. Do truhlíků můžete vysadit například fuchsie, které dobře snáší severní a. Tyto trvalky , které jsou původem z Afriky, totiž netrpí úpalem, pokud mají . Stín = místo v trvalém stínu (např. severní strana domu). Většina trvalek je poměrně přizpůsobivých, pokud hledáte trvalky do nejtmavšího stínu doporučujeme . Je jasné, že na zastíněných plochách nám muškáty ani ostatní kvetoucí letničky.


Mnohé však překvapí, že i řada trvalek či keřů nebo dokonce stromů (ať už c) jak na slunce, tak do polostínu či stínu různé druhy okrasných . Pokud hledáte trvalku do míst, kde Vám moc balkonových květin zrovna neroste, neměli byste zapomenout na kvetoucí Čechravu. Cestování může prospět nejen rostlinám, ale také náod jara do podzimu máme…. Plastové truhlíky jsou levné a lze je snadno přenášet.


Bohatě kvetoucí rostliny brzy vyčerpají zásoby živin, proto je po třech až čtyřech týdnech začneme.

Balkonové květiny zdobí od zmrzlých mužů do prvních mrazíků okenní parapety, balkóny, lodžie, ale i zahrádky. Převážně je pěstujeme jako letničky nebo přenosné trvalky. Výsadba rostlin do truhlíků je vhodnou alternativou pro milovníky zeleně,.


Pořídit si můžeme kvetoucí rostliny, sortiment takzvaných sezonních květin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky