pondělí 22. října 2018

Likvidace pařezu pomocí ledku

Pařez nasáklý ledkem zvolna vyhoří i se všemi kořeny. Tento způsob samozřejmě nemůžeme použít při likvidaci pařezů , které jsou blízko dřevěných budov či jiných . Apr Pomocí hub – jestliže na likvidaci pařezu nijak zvlášť nespěcháme,. Jako dobrý nápad mi připadá udělat do něj drážky a prosypat ledkem.


Koupili jste pozemek a je plný pařezů , nebo jste pokáceli přestárlý strom a už předem. Dělá se to tak, že do pařezu vyhloubíte prohlubeň ( pomocí dláta či motorové pily),. Ekologická likvidace pařezu spočívá v osázení starého pařezu houbami,. Následně se do těchto děr nasype ledek draselný a tento se zalije . Je dobré narušit povrch pařezu a nanést vrstvu ledku a pařez překrýt igelitem. Nejlépe se pařezy likvidují pomocí pařezových fréz.


Podle stáří a charakteru odstraněného stromu mohou být zůstávající pařezy různě veliké – i přes metr v průměru, jak napsal např. Likvidace pařezů o malém průměru je stejně složitá jako těch velkých. Máme-li čas a pařez v zahradě tolik nepřekáží, můžeme si na pomoc vzít chemii. Aug Do každé takto připravené díry nasypte ledek draselný ( případně lze zvolit také ledek sodný). Po nasypání této látky otvor uzavřete pomocí.


O potíže teprve zakopneme, až když nám v zemi zůstane trčet velký pařez , který své místo. Konečná likvidace už nebude takovým problémem. Při pátrání po Internetu se také můžete setkat s aplikací kuchyňské soli nebo ledku.


Hlíva se sází například pomocí volně prodejných kolíků, které lze přímo zasunout do pařezu. Vsadila bych se, že ten ROOT je taky obyčejný ledek amonný, akorát je to drahé. Přípravek je určen k likvidaci pařezů po ovocných a okrasných dřevinách a k. Mechanické odstranění pařezů a kořenů. Pokud se rozhodnete pro mechanické odstranění, je lepší přizvat na pomoc odborníky.


Ti vám poradí a pomohou. Způsoby, jak se jej hobby. V případě, že se do odstranění pařezu obáváte pustit samotní, povolejte odbornou pomoc. Jestly nemáte strach o prsty . May ledek či sůl tlení urychlí i bez následného vypalování, ale počítejte měsíce až.


Buď ho můžeš seříznout pomocí motorové pily těsně nad zemí. Uvítám i nějaké jiné rozumné způsoby na ne příliš pracnou likvidaci pařezů. Ten přípravek, která se dává do pařezů je ledek. Na konci se pak ale má ten pařez pomocí vhodného podpalovače vypálit a to bych . Výsledek - jáma a hromady hlíny a vysoký pařez je tam, kde byl.


Pokud je tam přístup, tak nejjednodušší je vytrnutí za pomoci traktoru nebo náklaďáku . Další možnost je myslím ledek draselný který se nasype do vyvrtaných děr a ta uzavřou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky