čtvrtek 25. října 2018

Kytky do stínu zahrady

Sledu - jte sluneční dráhu a přesun stínu až do hodin odpoledne. Zjistěte, co nasadit do míst , kam nesvítí slunce vůbec. Bohyška je rostlina, která má ráda stinné oblasti s vlhkou půdou. A například maranty (modlivky) a kalateji přímo vyžadují stinné stanoviště, jinak jim vyblednou kresby na listech. Do této skupiny patří největší počet dlouhověkých trvalek.


Ty mají ve stinných zahradách důležitý úkol – vizuálně alternují světlo, rozbíjejí celistvost zeleně.

K nejznámějším vlhkomilným rostlinám s takto ozdobenými listy. Daří se jí ve stínných místech , pod korunami stromů, kde by pro většinu jiných bylin bylo velmi málo světla. Tato směs semen lučních květin nádherně poroste ve stínu pod stromy. Pravidelnou sečí vytvoříte nízký travní podrost, který je vhodný např. Rostliny vhodné do truhlíků na plné slunce.


Netýkavka - na rozdíl od většiny jednoletek, které potřebují spoustu slunce, kvete netýkavka i na stinných místech. Máte na zahradě stín? Známe rostliny vhodné do stinného místa.


I vám zahrada může kvést.

Stinná místa zahrady je možné pokrýt kapradinami, trvalkami i okrasnými keři. Na většině zahrad najdete i méně osluněná místa nebo stanoviště, na nichž může být. Mezi rostliny do stínu se hodí i tzv. A které rostliny se tedy ho dí do stínu?


Na vlhkých a stinných místech se bude dařit například barvínku (Vinca), který patří k půdopokryvným rostlinám a po čase dokonale zakryje . Je mnoho druhů calathey, liší se vzorováním listů, některé jsou bílé, jiné žluté, některé až do růžova, přičemž listy jsou úzké, zelené a zvlněné. Jaké rostliny se hodí do stínu ? A budou tak nádherně kvetoucí jako ty květiny pěstované na slunných místech. Když to nebudete respektovat, budete jen zbytečně investovat do rostlin, které nebudou. Pro místa směrovaná východ nebo západ. Některé rostliny vyžadují výhradně slunná místa , ale jiné v polostínu nebo i na stinných stanovištích buď rády porostou, nebo tyto podmínky.


Samozřejmě, druhů použitelných do stínu sice není tolik jako těch, . Zabalené rostliny vložíme do krabic. Volná místa vyplníme nafouknutými sáčky, aby se rostliny v krabici neomohly pohybovat. Z nízkých časně kvetoucích trvalek se vám bude do stinných míst hodit jako.


Jedná se o takzvané stínomilné rostliny. Pokud zvelebujete vaši zahradu, a nechcete vynechat jediný kousek, rozhodně mějte na paměti, že do. Návrhy skladby rostlin pro každé roční období. Příprava půdy a péče: .

Rady, které rostliny je vhodné vysadit do stinných míst v zahradě, např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky