úterý 30. října 2018

Kdy stříhat tůje smaragd

Víte, jaký tvar by měl mít živý plot z tůjí , aby byl krásně zelený, nebo jak často tůje stříhat ? Pokud ne, přečtěte si vše důležité o stříhání tůjí ještě dnes! Túje je ideální stříhat alespoň dvakrát do roka. Túje Smaragd (Thuja occidentalis Smaragd) je jednou z nejběžněji používaných dřevin na živý plot. Kdy stříhat túje Smaragd.


Se stříháním je lepší počkat, . Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do požadované velikosti, např. Jak a kdy zastřihnout vysoké Thuje ? Radikálním řezem túje nezabijete, ale budou vypadat hrozně. Na zahradě mám jako živý plot asi dvoumetrové habry, které mají vyhnané výhony. Ako správne strihať živý plot (NOVÁ ZÁHRADA).


Unsubscribe from Televízia JOJ. Thuje na živé ploty jako možnost zvelebit si zahradu, či za účelem většího. Já túje stříhám na jaře, přibližně v březnu až dubnu, aby nové výhony během sezóny stihly dozrát.


Správná závlaha, stříhání , hnojení a výsadba. Zde můžete vidět v podobě videa praktickou ukázku stříhání tújí. Smaragd ´je jeden z nejoblíbenějších jehličnanů pro živé ploty, neboť díky svému subtilnímu růstu se stříhá pouze seshora a to až za mnoho let, pokud přeroste . Túje u nás patří k nejčastěji vysazovaným jehličinám. Než přehnojit, raději přihnojujte až příští sezonu, kdy bude kořenový systém . Hnědnutí tújí může být způsobeno řadou faktorů. Stříhání nesmí probíhat za horkého suchého dne, kdy dlouhodoběji hrozí,.


Jako náhradu za Smaragd doporučujeme jiné stálezelené dřeviny listnaté nebo tis, cypřišek. THUJA OCCIDENTALIS SMARAGD. Prodejní velikost 1- 1cm.


Sedmileté sazenice jsou množené řízkováním. Můžete je vysazovat ihned na trvalé . Obvykle se pěstují jako volně rostoucí nebo pravidelně stříhané živé. Jde o poměrně dlouhé období, kdy mohou brouci napáchat rozsáhlé . Jakýmsi kompromisem mezi dvěma extrémy je túje smaragd , která je zřejmě nejčastěji kupovanou volbou, protože je vhodná na použití v rámci . Tůjím nejlépe vyhovují spíše slunná nebo aslespoň polostinná místa.


V našich končinách patří k nejoblíbenějším rostlinám túje smaragd neboli. Ploty z listnáčů: Stříhají se dvakrát ročně – na jaře a na podzim. Začala vám zničehonic reznout túje , nebo snad dokonce celý živý plot?


Dlouho neváhejte a situaci začněte řešit dřív, než bude pozdě. Smaragd – S kužeľovitou korunou a výškou do metrov je ideálna do väčších záhrad.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky