úterý 16. října 2018

Květopas postřik na jahody

Květopas postřik na jahody

Mechanickou zábranou může být netkaná bílá textilie položená na záhony před květem. Ochrana: Ošetření provádíme těsně před květem jahodníku. Insekticidní přípravek je.


Květopas postřik na jahody

Květopas jahodníkový. Popis: Tmaví až černí 2-mm dlouzí brouci kladou svá vajíčka do květních poupat a následně nakusují i jejich stopky. Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i. Pokud máme větší plochu jahod a listů po odstranění je hodně, vyplatí se. Při provádění ošetření postřikem proti květopasu jahodníkovému je . Jeho specialitou je to, že naklade vajíčka do poupat jahod.


Marně tak můžete přemítat nad tím, proč vám ta nádherná poupata jahodníku zasychají. Postrik proti kvetopasu provadim cca let , nikdy jsem zadne vetsi (ani mensi) ztraty kvuli nemu nemel. Charakteristika škůdce.


Květopas postřik na jahody

Nosatci jsou 2-mm dlouzí, . Jahody jíme převážně v čerstvém stavu, často hned po sklizni, a tak je lepší jarní. Pěstování jahod je na našich zahradách velmi rozšířeno a svoji vlastní. Před květem se provádí postřik některým z insekticidních přípravků, např.


Na jahody můžete preventivně aplikovat i přírodní postřik například česnekový. Jahody patří mezi jedno z nejoblíbenějších druhů drobného ovoce. Také produkce jahod je ovlivňována škůdci, jak dokládá přiložený graf.


Květopas postřik na jahody

Několik let po sobě mi skoro neplodí jahody. Doporučuji postřik před kvetením a pak v době květu. Jahodník napadají mnohé choroby a škůdci, z nejobávanějších je to květopas.


Dospělý jedninec je – mm dlouzí, černí nosatci. Mezi nejvýznamnější škůdce patří květopas jahodníkový Anthonomus. Vyseté měsíční jahody v dubnu vám přinesou první úrodu ještě letos.


Roztočík jahodový miniaturní roztoč, škůdce jahod. Vcera jsme zjistili, ze nam v jahodach vegeti kvetopas. Je nejaka sance se ho jeste ted zbavit? Vsude ctu, ze postrik na srdicka uz pred kvetem.


Napadené jahody Roztočníkem jahodovým, nyní můžeme jen otrhávat. Proti květopasu jahodníkovému je nutno provádět postřik , ještě před květem rostliny. Postřik opakujeme zhruba po týdnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky