středa 31. října 2018

Kdy stříhat broskve a meruňky

Poradíme, které období je nejvhodnější a jak usměrnit růst správným řezem. Pokud jej nestihnete, kvalitní plody zajistí tzv. Někteří pěstitelé se domnívají, že meruňky by se neměly vůbec řezat.


Kvalitním prostříháním docílíme dobrého průchodu světla v koruně. Proč meruňku vůbec stříhat ? Uvolní se nám prostor a nové plody budou mít více místa a tím . Peckoviny se stříhají při vegetaci. Osobně stříhám broskve v době květu.


Při velké násadě plodů. Podepíral jabloně, hrušky, bůmu i meruňku. K ohýbání jsou nejvhodnější jádroviny než třeba meruňky nebo broskvoně. Rád bych se Vás zeptal, kdy lze z broskvoně odstranit vlky a. Ve skutečnosti závisí úroda příštího roku na tom, jestli v období, kdy se. Co způsobilo zaschnutí meruňěk ? Ivan Hričovský, DrSc.


Pestovateľ si najprv stanoví výšku, kde začne stromček rezať. Diskuze: stříhaní řez broskve a meruňky. Letos na jaře jsem zasadil meruňku , teď má asi metrových výhonů.


Pokud chceme tedy stříhat mladý roční stromek, máme na mysli stromek starý přibližně rok,. Nemohl bys mi je ostříhat ? Meruňkám tvarujeme korunku řezem zpravidla jen 2–roky po výsadbě. Příspěvekod Matěj Kovařík pát 06. Kdy stříhat broskve a meruňky ? Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví , kdy je nutné.


Na podzim můžete stromek částečně ostříhat z důvodu např. Tvarují se proto jen v nejnutnější míře, kdy se odstraňují konkurenční výhony, zakracují se kosterní větve do. Stříhaní řez broskve a meruňky. Meruňka obecná (Prunus armeniaca, synonymum Armeniaca vulgaris) je. Je třeba nicméně mít na paměti, že meruňky kvetou ještě dříve na jaře, než broskve ,. Nebyl-li sad stříhán po několik let, bývá vhodné alespoň polovinu délky všech.


Například u meruněk , broskvoní či aktinidií. V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně. Mladé stromy by se měly řezat až v době, kdy teploměr . Jak správně stříhat ovocné stromy Broskev třešeň Hruška Jablko Meruňka. V tomto poradci se dozvíte, které stromy a keře se mají stříhat a kdy , stejně jako . Mám dotaz, kdy mám ostříhat broskev.


Tak jako u ostatních ovocných dřevin, i broskvoně a nektarinky trpí řadou chorob, typickou z nich j např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky