pondělí 8. října 2018

Léčivé účinky jmelí

Nejlepší jsou však samotné listy. Dec Od nepaměti je tato rostlina považována za magickou a lidé jí připisují zázračnou moc. Kromě toho má však i prokazatelné léčebné účinky. Dec k podpůrné léčbě některých nádorových onemocnění.


Dec Mohli byste totiž vyzkoušet léčivé účinky této byliny, používané v alternativní medicíně.

Moc vám to ale nedoporučujeme! Bílé kuličky jmelí jsou . S Vánocemi se spojuje i proto, že roste takříkajíc . Jestlipak víte, že tato rostlina má blahodárné účinky na lidské tělo ? Odvar z listů a koncových částí větviček působí při srdečních . I u nás má jmelí symbolický význam, . Nov V tuto dobu má největší léčivé účinky.

Nejvíce ceněné je naopak jmelí, které roste na jabloních. Pokud byste chtěli okusit léčivé účinky jmelí , nařezejte si mladé větvičky s listy. A protože bývají poměrně vysoko, pomozte si dlouhým hákem či tyčí určenými . Jmelí se nedoporučuje sbírat z topolů. Léčebné účinky jmelí jsou známy již od starověku.


Tyto účinné sloučeniny obsahují některé hromadně vyráběné léčivé přípravky. Je nejlepší čas na jeho sběr. Složení: Visci albi herba. V lidovém léčitelství se užívá vnitřně jako . Podívejte se na zdravotní benefity jmelí na webu Rehabilitace. Moderní věda potvrdila léčivé účinky jmelí.


Vánoční dárek na krevní tlak. Nedoporučuje se připravovat odvar, protože účinné látky , které jsou ve jmelí. Centrum bylin nabízí velký výběr léčivých bylinek z celého světa - bylinné. Můžete si připravit výluh, tinkturu nebo si ho .

U nás ale ještě rostou další léčivé rostliny s „magickými“ účinky a není nutné. Kvůli svým rozsáhlým léčivým účinkům bylo jmelí po celá tisíciletí všestranně . Se jmelím je někdy zaměňován. Na dubech parazituje jmelí podobný keřík, ochmet evropský (Loranthus europaeus), snadno ho poznáme, má širší a opadavé listy, nemá však léčivé účinky. Rostlina je rozšířena po celé Evropě, v malé míře ji . Dec Není divu, jmelí má opravdu výrazné léčivé účinky. Obsahuje totiž účinné látky, jako jsou viskotoxin, cholin, histamin a mnohé další, které mino . Lék je nejen tradiční vánoční rostlina, ale také léčivá bylina.


Odvar ze jmelí má silně močopudný účinek , používá se při menstruačních . Léčivé účinky jmelí znali už naši předci v antických dobách, ve středověku potom se jednalo o oblíbenou surovinu babek kořenářek a dnes výtažky ze jmelí . Nov Existuje přibližně sto druhů jmelí , ale u nás roste pouze jmelí bílé. Kvete v jarních měsících drobnými kvítky. Latinský název Viscum znamená . Ve středověku se používalo jako významná léčivá rostlina a moderní věda léčivé účinky jmelí potvrdila.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky