úterý 30. října 2018

Květák a bílé mušky na zelí

Květák a bílé mušky na zelí

Myško, jsou to molice a jsou letos úplně na všem - jenže - stříkat bylinky se mi příčí, tak jsem nakoupila žluté lepové destičky, napíchala je, kam . V chodbičkách mohou být bílé larvy. Na molice, malé bílé mušky , je postřik skoro zbytečný. To je tak protivné, že člověk si jde třeba sklidit nějaké zelí , kapustu, květák a jakmile se . Malé, bílé mušky , sající na listech, při dotyku vzlétají, vyskytují se hlavně ve.


Květák a bílé mušky na zelí

Nosatci, způsobující praskání kedlubnů, vyžírání listů, vyslepení květáků a další . Technologie pěstování a ochrany zelí a květáku v systému integrované produkce. Molice jsou drobné (až mm), výrazně bílé mušky , které poškozují prakticky všechny druhy zeleniny pěstované ve sklenících. Na kedlubnách a květáku máme na spodní straně listů hromadu malých bílých mušek , co s tím. Skleníková a ta druhá, co žije na kedlubnách , zelí , pěťouru atd. Molice, malé bílé mušky , se likvidují poměrně těžko.


Pavloušek Pavel, Muška František, Rudolfský Lukáš, Hradil Radomil. Oxidativní bílá i červená vína mají výrazně nahnědlé barevné tóny, ve vůni a chuti se . Oba druhy se vyskytují pravidelně a způsobují značné škody, zvláště na květáku a bílém zelí. V posledních letech je v mnoha oblastech . Evropy a pravidelně způsobuje hospodářské škody a to především na květáku a zelí. Dospělé smutnice jsou 2-mm drobné mušky podobné komárům. Brukvovitá zelenina - nejčastěji ředkvičky, pekingské a čínské zelí.


Květák a bílé mušky na zelí

Jedná se o bílé mušky , které jsou asi půl centimetru velké, sají ze spodní strany listů. Rané odrůdy bílé , Brusel, Peking nebo květák jsou touto chorobou postiženy více. Pěkně se třepetá nad záhony zelí , květáku či kapusty a klade vajíčka na spodní stranu listů. Nádory nejsou duté, na průřezu mají bílou barvu. Molice vlaštovičníková – mušky bílé , asi 5mm velké.


Zejména květák , ředkvičky, ředkve, kedlubny, rané zelí potřebují pravidelný přísun vody. Pokud se rostliny dotknete, vyletují přibližně mm velké bílé mušky. Odborníci se nadále hádají o skutečném důvodu rychlého růstu bílých mušek. Zelí : druhy zelí , jedno zda květák , brokolice, růžičková kapusta, bílé zelí nebo kapusta,.


Květák a bílé mušky na zelí

Obsah mísy natlačte do vymytých a osušených čirých bílých sklenic tak, aby. Vršek nádoby zakryjte plátnem či potravinářskou fólií, aby vám tam nelezly mušky. Jednou prokvašený lák pak sežere cokoliv - okurky, papriky, květák , . Brokolici mi taky obsadily bílé mušky :cert:. Celerová s mrkví - celer, mrkev, máslo, cibule, mušk. Larvy květnového brouka, kopečky, zelné mušky - jak se s nimi vypořádat:.


Existuje několik dalších tipů, jak chránit bílé zelí , květák a jakékoli jiné zelí. Do této skupiny patří zelí ( bílé , červené, čínské), brokolice, kedlubna, květák a kapusta (i růžičková).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky