středa 31. října 2018

Kdy stříhat šípkové růže

Kdy a jak jej provádět? Ještě před sázením růží , které je nejlepší provádět v bezlistém stavu buď na podzim nebo včas na jaře, asi o . Chcete-li, aby vám vaše růže dělaly radost, potřebují patřičnou péči. Nezbytností je pravidelné řezání. Rozhodně se do řezu nepouštějte v době, kdy teploty pravidelně klesají pod bod.


Keře se nemusí stříhat , jejich trnité šlahouny se pouze případně navedou do požadovaného tvaru. Březen je ideálním měsícem pro stříhání růží a růžových keřů. Pokud na ní chcete mít šípky , například jako potravu pro ptáky v zimě, tak . Občas pak děláme jakési zmlazení, kdy vyřízneme těsně u země celý starý výhon. Růže roste nápadně do výšky a kvete prázdnými květy podobnými světlé šípkové růži. Na to, jak jsou plody malé, mají v jediném kusu tolik zdravých látek, . Než začneme stříhat , jednotlivé kroky si dobře promyslíme, abychom nestříhali nesprávně.


Loňské plody – šípky – odstraníme i se stonkem. Do řezu růží se pusťte, kdy už nehrozí silnější mráz. Vzhledem k podnebí, které u nás panuje, je to vskutku jen pár týdnů, kdy si můžete posedět na terase za příjemného počasí. K celoročnímu využití vede . No a obecně je právě teď do rašení, nejvhodnější doba na střih růží.


Však ji znáte, tu nejskromnější – šípkovou růži (Rosa canina). Jak se zdokonalují čistě okrasné zahrady, objevují se v nich keře a květiny stříhané na. Září je obvykle příjemný měsíc, kdy je radost posedět na zahradě nebo . Růži šípkovou (Rosa canina) řadíme do čeledi růžovité (Rosaceae), rodu.


Maličké plody šípkové růže jsou doslova nabouchané zdravými . Základní řez provádíme v předjaří, kdy se už nalévají pupeny a je dobře vidět, které části rostliny. Stromkové růže stříháme obdobným způsobem. Zimní ochranu růží proto odstraňte až ve chvíli, kdy už nehrozí mrazivé jarní noci,.


Z těchto šípků je posléze růže možné namnožit i ze semen. Prořezávání keřů růže je prospěšné pro dobré zdraví rostliny a navíc je to uklidňující. Dávejte pozor na to, aby vaše nástroje byly vždy ostré, jen tak budou stříhat čistě. Během sezony budou růže odkvétat a případně se měnit v plody šípku. Pak vás možná osloví sympatická Rosa rugosa neboli růže svraskalá.


Pravidelně stříhaná zelená stěna z růží svraskalých dělí zahrádku na. Jakmile květy uvadnou, promění se v krásné šípky - oranžové,.

Kdy stříhat šípkové růže

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky