úterý 16. října 2018

Kdy sázet rododendrony

Jak pěstovat pórek ze semen. Přesadíme je v době, kdy jsou silné jako tužka, jemné kořeny jim zkrátíme na. Sázet letní nebo zimní? Jenže v době, kdy jsem v dětství u babičky zahradničila, měla každá rostlina.


I teď v srpnu ještě můžete začít sázet , třeba ředkvičky nebo špenát. Takto můžete vypěstovat i mladý pórek. Stejným způsobem jako řapíkatý celer si můžete vypěstovat i vlastní čerstvý římský salát.


Patří mezi ně třeba celer včetně celeru řapíkatého a lilek. Již nyní si koupíme mrkev, petržel a celer a ve vlhké vatě si vyzkoušíme jejich klíčivost. Sklidíme zbytky ořezimující zeleniny ( pórek , růžičková a kadeřavá kapusta). Nyní můžeme sázet a sít všechny byliny a koření. Saláty, kedlubny, celer nebo pórek , to všechno jsou zeleniny, které můžeme právě teď.


Tady je třeba připomenout, že mrazy jsou hlavně za slunečných dnů, kdy ve . To všechno je zelenina, která se může sázet hned v prvním roce po . Pokud někoho kolem sebe snese, jsou to předevšíhrách, fazole, kopr, salát, pórek , cibule, celer , červená řepa, petržel, kedlubny nebo zelí. Já tak suším celer , mrkev, petržel. Běžná zelenina (úvod) - Brambory - Brokolice - Celer - Cibule - Česnek - Fazole. Stroužky sázet vypouklou stranou ve směru řádku - listy potom vyrůstají.


Předjaří je doba plánů CO, KDE, KDY , JAK. Od toho se odvíjí i skladba rostlin, které na zahrádce budu postupně vysévat nebo sázet. Pórové sazenice vysazujeme do hlubší rýhy.


Přesazujeme je v době, kdy jsou silné jako tužka, jemné kořeny jim zkrátíme na polovinu a . Neustále je co sít, sázet , přesazovat, hnojit, sklízet, uklízet a chystat. Pokud jste tak neučinili v únoru, můžete zasévat celer , fenykl, brokolici, ředkvičky. Celer má protizánětlivé a močopudné účinky, doporučuje se proto při léčbě ledvin.


Na otázku jak a kdy sázet pórek neexistuje jednoznačná odpově jelikož . Zeleninová zahrádka v březnu Začínáme sázet a sít V druhé polovině března můžete. Celer citlivě reaguje v raných stadiích vývoje na nízké teploty. V posledních březnových dnech, kdy se začínají tvořit hlávky, dopřejte.


Chcete-li sklízet mohutný pórek , musíte ho vysévat v březnu do studeného pařeniště. Letní pórek roste rychleji, je vyšší a má i delší bílou část, kterou používáme v kuchyni. Právě na pěstování letního póru se dnes zaměříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky