pondělí 22. října 2018

Kdy sázet cypřiš

Můžete sázet na podzim i brzy na jaře. Hlavně kupte cibule s nezaschlými kořeny z obchodu nebo podle katalogu. Zapoměňte na tržnice a . Jarní cibuloviny můžeme klidně sázet pod stromy a keře.


V době, kdy vykvétají lilie , jsou už ale stromy příliš olistěné a hodně stíní.

Dopřejte tedy liliím. Půda nad nimi by měla být třikrát vyšší než velikost cibule. Pěstování lilií krok za krokeKdy a kam je vysadit a jak se o ně starat?


Ještě než se pustíte do samotného sázení , namočte cibulky lilií do fungicidu. V současné době se cibule lilií prodávají i na jaře, jde o cibule sice. Vloni na jaře jsem zasadil první cibule a jelikož mě jejich květy tak uchvátili, budu.


Sázení a přesazování lilií , kdy přesazovat lilie. Brzy na jaře, začátkem března, kdy už zem slunko nesměle prohřeje a.

Sází se tak hluboko, aby nad cibulí byla stejná vrstva země. Stejně vysazujeme i další lilie , např. Vápenitou půdu potřebují martagon hybridy a lilie bělostná, kyselou půdu orientální hybridy. Při nákupu cibule je nutné pečlivě zjistit nároky dané odrůdy na . Důležité je však pro dobrý vývin samotné cibule.


Narcisy se vyjímají z půdy po čtyřech letech, kdy se oddělí dceřiné cibulky, ale jen ty, které jdou snadno, a rozsadí se na nová stanoviště. Jak vysadit tulipány, narcisy a lilie , výsadba listnáčů, druhy tulipánů, narcisy, lilie , vřes, vřesovité. V září můžeme ještě sázet jehličnany, i když jarní sázení je lepší. Protože cibule lilií jsou poměrně drahé a vzácné chráníme je před hlodavci košíčkem z. Poradíme vám, jak správně sázet a pěstovat tulipány. Dužnaté cibulky (jako lilie a řebčík) jsou na mráz citlivější.


Cibulky chraňte před mrazem. S následujícími tipy se perfektně naučíte jak a kdy zasadit cibuloviny podle toho,. Sázejte cibule od poloviny září do konce prosince.


Lilie : Červen, Červenec. Mezi nejoblíbenější druhy patří tulipány, narcisy, lilie , řebčíky,.

Půda, do které budeme cibuloviny sázet , by měla být dostatečně. Hloubka výsadby se řídí podle velikosti cibule (máme na mysli výšku zeminy nad cibulí ). Do jednoho květináče je dobré vysadit až cibule lilií , přičemž je vysadíme nejčastěji do hloubky odpovídající velikosti cibulí. Stačí vybrat vhodné stanoviště, zasadit cibule do správné hloubky, zajistit jim drenáž, odrůdě, pro kterou jsme se rozhodli, také správnou péči, . Při sázení dbáme na to, aby pod cibulí byla dobrá drenáž ze štěrku nebo drobných kamínků.


Kolem cibule nasypejte jemný písek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky