středa 24. října 2018

Kdy stříhat na tůje

Víte, jaký tvar by měl mít živý plot z tůjí , aby byl krásně zelený, nebo jak často tůje stříhat ? Pokud ne, přečtěte si vše důležité o stříhání tůjí ještě dnes! Túje se doporučuje stříhat během letních měsíců. Na termínu stříhání tújí neexistuje mezi zahrádkáři shoda.


Někteří hovoří o tom, že túje je možné . Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do požadované velikosti, např. Na zahradě mám jako živý plot asi dvoumetrové habry, které mají vyhnané výhony. Túje Smaragd (Thuja occidentalis Smaragd) je jednou z nejběžněji používaných . Poprvé v termínu, kdy je dokončen hlavní prodlužovací růst - na konci jara (v červnu) a . Správná závlaha, stříhání , hnojení a výsadba. Kdy správně stříhat živý plot.


Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace. Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Ako správne strihať živý plot (NOVÁ ZÁHRADA).


Unsubscribe from Televízia JOJ. Thuja je jehličnan, který je obvykle vysazen jako součást živého plotu, a je často sázen na začátku podzimu, ale může být vysazován i do března. Thuje (zeravy) se pěstují v stříhaném živém plotě do výšek - metry, vyšší se nedoporučují kvůli obtížnosti řezu. Pravidelně pěstovaný živý . Se stříháním je lepší počkat, . Já túje stříhám na jaře, přibližně v březnu až dubnu, aby nové výhony během sezóny stihly dozrát.


Jak a kdy stříhat meruňku ? Pokud stříháte túje na jaře, tak postupujte takto: Nůžky uchopte do jedné ruky ( dvouruční do obou rukou) a otevřete je, přiložte k větvičkám v místě, kde chcete . To může různě dlouho trvat ale minimálně je dobré nechat je až měsíce vklidu . V létě i na podzim stříhejte kdykoliv. Během léta se růst živého plotu obvykle trochu zpomalí. Záleží ale na druhu rostliny, ze které je živý plot . Kdy je možné stříhat přerostlé jehličnany (jalovce, cypříšky, thuje ). Mohu je ostříhat teď před létem?


Barbora Kratochvílová. Na jaře nebo nejpozději v červnu , . Chcete nechat ostříhat živý plot? Realizujeme také výrazné zkrácení výšky živého plotu, kdy je třeba řezat kmeny tůjí nebo silné větve keřů pilou. Cca v polovině března, kdy se příroda probouzí.


Sazenice zázračného plotu druhé generace už dodáváme zkrácené, ale i ty rostliny můžete po zimě zkrátit . Ano, typy dřevin nejčastěji sloužící jako živé ploty snášejí řezání větví velmi dobře. Takže kdykoliv máte chuť a čas a zdá . Thuje na živé ploty jako možnost zvelebit si zahradu, či za účelem většího. Pro řez živého plotu z jehličnanů si vybereme den, kdy je spíše.


Zerav, túje ( Thuja) stříháme dvakrát ročně v červnu a srpnu až září řez . Výsadba, hnojení a stříhání tújí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky