čtvrtek 11. října 2018

Květopas postřik

C, můžete začít s postřikem. Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Latinský název ‎: ‎Anthonomus pomorum (L.) Anglický název ‎: ‎Apple weevil, Apple blossom. Popis: Květy se neotvírají, zůstávají zaschlé tzv. Popis: Tmaví až černí 2-mm dlouzí brouci kladou svá vajíčka do květních poupat a následně nakusují i jejich stopky.


Postřik na květopasa. Mechanickou zábranou může být netkaná bílá textilie položená na záhony před květem. Sady je možno chránit insekticidy, postřik se provádí před rašením pupenů, kdy . Souprava obsahuje pro zvýšení úrodnosti listové hnojivo, které se přidává do postřiku.


Vhodný chemický postřik je Calyps - obvykle ve stadiu myšího ouška jabloně. Předjarními postřiky organickými barvivy nebo karbolinei bylo dosaženo úspěchů jen tehdy, byl-li postřik proveden velmi důkladně a byli-li brouci zastiženi při . Při provádění ošetření postřikem proti květopasu jahodníkovému je nutné aby . Upozorňuji, že postřik těmito olejovitými přípravky má i rozhodující vliv na likvidaci mer,. Použití samotného Ekolu či Bioolu proti květopasu na jabloních je však . Přípravky: Calypso 4EC, Mospilan . Zimní postřik - ano nebo ne?


C (kolem °C), má toto ošetření velmi dobrý účinek i na květopase jabloňového. Základem tohoto kombinovaného postřiku je olej – a to buď Ekol, nebo Biool, případně Rock Effect. Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu přezimujících živočišných. Trápí-li vás květopas , stříkejte ve stadiu zelených poupat.


Jabloň: zobonoska ovocná, podkopníčci: . Jahodník se proti květopasu jahodníkovému ošetřuje před květem. Je vhodné využívat vyššího tlaku při postřiku. Celopovrchové ošetření formou nízkoobjemového postřiku napadeného dřeva nebo lapáků s obracením. Za chladného počasí za dnů . Aplikace proti dospělcům se provádí podle signalizace, . Insecta) řád: brouci ( Coleoptera) čeleď: nosatcovití (Curculionidae).


Proti květopasu pak například klasický postřik. Na jahody můžete preventivně aplikovat i přírodní postřik například česnekový. Květopas může způsobovat problémy s úrodou jahod.


Insekticidní přípravek k hubení živočišných škůdců jako jsou mandelinky, mšice, vrtule, květopas , . Při výskytu květopasa jablečného postřik při teplotě (den ve hodin) stupňů C. Tyto postřiky ale často zasáhnou – ačkoli jsou na trhu jak ty klasické, tak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky