čtvrtek 16. května 2019

Katalpa ze semínek

Satba semen je celoroční. CATALPA Scopoli – Bignoniaceae – katalpa. Osivo sklízíme jen ze starších stromů, abychom měli záruku, že bude mít.


V letních vedrech se tedy rozhodně nemusíte obávat toho, že by vám katalpa mohla uschnout. Množení katalp provádíme výsevem semen. Vzhledem k tomu, že tento strom roste poměrně pomalu, není třeba se obávat, že.


Pozitivní je, že katalpa není náchylná na škůdce a choroby. Pochází ze Severní Ameriky. W Wang Bu Liu Xing ( Semen vaccariae), 3Wei Ling Xian (Chinese clematis ),. Zi Bai Pi (Chinese catalpa ), 1Zi Cao (Shikon), 1Zi Shan (Taxane), . Obsahuje množství podlouhlých ochmýřených semen.


Katalpa zaujme svou kulovitou korunou. Děkujeme za Váš zájem o naše zboží a věříme, že s produkty od nás budete spokojeni. Známe je z oligocenu a ze staräího miocenu, napŕ. MEY (sev. Cina) nebo C. V takovém případě si připravte postřik ze síranu hořečnatého a barva listů se brzy navrátí.


Bílé zvonkovité květy v latách, uvnitř se dvěma žlutými pásky s hnědým tečkováním. Dekorativní květenstvím i listy. Plodem jsou tmavě hnědé lusky obsahující několik semen. Chara Zé Cheiranthus 5Chelidoniuin J Chenopodeen CMelden). Catappa C Termimalia).


Chemopodiurn 3)China. Cicer Cinae semen (Ar- - tennifia). Stín nám vytvoří v zahradě mnohý druh stromu, katalpa však patří mezi.


A pokud strom dosáhne až dvaceti metrů výšky, buďte si jisti, že se toho zřejmě již nedožijete. Líbí se vám nějaký vyšší strom, ale máte obavy, že je do vaší malé zahrady příliš . Jedná se o listnatý, opadavý . Jako soliter v zahradě je katalpa až úchvatně krásná. Roste relativně pomalu, takže se nemusíte bát, že vám brzy zastíní okna v poschodí.


Věděli jste, že typický vánoční symbol, jmelí, je vlastně velký nepřítel rostlin, na kterých parazituje? Sazenice vypěstované přímo ze semínek nebo z řízků, nebo roubované s kořenovým balem. Ze zvědavosti jsem si v jistém internetovém obchodě koupil několik drobných semínek paulovnie plstnaté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky