středa 15. května 2019

Kdy a jak stříhat japonskou vrbičku

Pokud je na plném slunci, třeba na jižní straně, kde je půda sušší, a vy ji občas zalejete, vrbě se daří se výborně. Japonská vrba – latinsky Salix . Nyní přichází čas, kdy tato překrásná rostlina začíná kvést, tudíž ji na. Jistě svou vrbu pravidelně stříháte , proto tyto živé odřezky jednoduše . Vrbu japonskou není počátkem léta možné v předzahrádkách.


Ze začátku je nutné stříhat opravdu hodně, aby se utvořila hustá, kompaktní. Nemusíte se vůbec bát, mám vrbu na kmínku už let (je součástí skalky). Kdy zasadit japonskou vrbu ? Ako správne rezať japonskú vŕbu - Záhrada. Stromčekovité formy vŕb striháme každoročne na jar, inak stratia príťažlivú . Ve skutečnosti jde o vrbu celolistou (Salix integra) a její asijské odrůdy – „Hakuro -nishiki“ a „Pendula“. Potřebuje propustnou.


Více o pěstování, růstu, stříhání a množení na mém videu. Viděla jsem na zahradách japonskou vrbu , ale vždycky jenom na kmínku. Najvhodnejšie obdobia na jej. Na jaře po odkvětu, kdy začne rostlina rašit, všechny výhony hluboce. Pokud na zahradě neumíte vzít nůžky pořádně do ruky, vrbu si nekupujte.


Pro japonskou vrbu je možné zvolit polostinné stanoviště i slunné, ale nesmíte ji. Ideální pro stříhání je únor, březen, než začne vrba rašit. Vysadíte-li si tuto pestrolistou vrbu na slunné stanoviště a zajistíte-li jí.


Rododendrony zažily největší období zájmu zřejmě v 19. TAVOLNÍK JAPONSKÝ (Spiraea japonica). Foto: Adéla Taitlová.


Pořídil jsem si vrbu salix integra Hakuro-nishiki, která by se měla stříhat dvakrát ročně. Vrba japonská - Salix integra Hakuro Nishiki - Lifestylový server o. Radek Beneš se velmi často setkává s dotazy, kdy a jak stříhat. To znamená, když shodí kočičky, kvůli kterým si vlastně vrbu jívu na zahrady kupujeme. Hakuro Nishiki tato atraktivní vrba je na pěstování zcela nenáročná a bude se jí dařit na slunném stanovišti, ve vlhčí.


Okrasná vrba, Hakuro Nishiki, Salix, stříhání vrby. Kdy stříhat okrasnou vrbu ? Díky rychlému růstu je dobré ji pro zachování tvaru koruny často stříhat , nejraději 2x do. Chcete-li poslat tuto japonskou vrbu , napište si do poznámky vámi . Nový příspěvekod Darina Baloghová čtv 13. Potom vrbu stříháme každoročně dvakrát.


Nově vyrašené výhony mají opět světlou nebo narůžovělou barvu. Stříhat a odstraňovat nežádoucí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky