pátek 24. května 2019

Kdy se sazeji maliny

Kromě slunce potřebují maliny i dostatek vláhy, hlavně v době, kdy nasazují plody. Maliník není vhodné sázet v přímé blízkosti plotu. Podzim je ideální dobou, kdy zahradu o vděčné ovoce obohatit.


Sázíme přednostně na podzim. Protože maliny plodí na dvouletém dřevě. Takže na podzim zasadíme mladé výhony toho roku a hned další . Mít na zahradě vlastní maliny naštěstí není nic složitého.


Keříky s chutnými plody totiž nejsou nijak náročné na pěstování. Kdy je ideální čas na . Hnojení: Maliny mají zvýšené nároky na hnojivo. Hnojíme v předjaří před kvetením vícesložkovými hnojivy jako je NPK . Dobrý den, velmi by mne zajímalo, jak a kdy se sází maliny. Mám domluvené, že si mohu kdykoliv od sousedy odkopnout několik čerstvých . Druhá sklizeň ale bývá menší a ne všechny maliny dozrají.


Barvivo obsažené v plodech malin patří k nejsilnějším antioxydantům. Maliny patří už po staletí k oblíbeným plodům maliníku obecného. Nejvhodnějším obdobím pro sázení je podzim, ale také jaro. Je důležité, abychom znali odrůdu maliníku, protože jen tak zjistíme, kdy je správný čas k odstranění . Tou nejlepší variantou je, si maliny či ostružiny vypěstovat na zahradě. My se dnes s paní Ludmilou Duškovou.


Klidne ted na podzim. My mame doma hodne odrud. Mame doma hodne druhu. Velice se nam osvedcila ta staleplodici opravdu ma krasne . Jinak by totiž mohly snadno plesnivět.


K plísni jsou maliny velmi tolerantní . Receptář prima nápadů. Chcete si doma posadit jahody nebo maliny ? Podívejte se na tento praktický postup a dozvíte se jak na to. Pokud chcete něco neobvyklého, zkuste žluté maliny , beztrnné ostružiny nebo.


Ostružiník snese suchou, ale zato propustnou zeminu, sázejte ho v. Při volbě vhodné odrůdy maliníku je možno sklízet maliny přes celé léto.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky