pondělí 20. května 2019

Kortaderie dvoudomá pěstování

Feb Není divu, že negativní zkušenosti mnohé zahrádkáře od pěstování pampové trávy odradí. Kortadérie patří mezi dvoudomé rostliny. Oct I když je možné pěstovat kortaderii ze semen, mnohem vhodnější je vysadit ji z již předpěstovaných rostlinek, které koupíte v zahradnických . Kdo chce na zahrádce pěstovat pampovou trávu, měl by splnit dvě podmínky.


Popis a návod na pěstování Pampové trávy. Pěstování je velmi snadné, preferuje teplé, slunečné stanoviště.

Sušit lze i souplodí. Pro přezimování rostliny je třeba svázat dohromady stébla a rostlinu. Protože je rostlina dvoudomá , . Většinou se pěstují spíše samičí rostliny, protože květenství je větší, vydrží déle a nerozpadá se tolik jako samčí.


Cortaderie jsou dvoudomé. Rostlina může být pěstována venku, je však nutné ji na zimu přikrýt slámou či listím. Také se může v zimě dát dovnitř. Na jaře se sestřihává.


Na pěstování poměrně náročná.

Je třeba ji poskytnout dostatek slunce a dostatek vláhy, zvlášť pak v jarních měsících. Pozor ale na přelití. Vyžaduje chráněná stanoviště . Přesto však při pěstování okrasných travin najdeme několik . Okrasné trávy jsou v našich zahradách často neprávem pěstovány pouze ojediněle . Další trvalky nakoupit u OBI. Máte na Vašem webu informace o této rostlině nebo o jejím pěstování ? Tuto rostlinu můžete také znát pod názvem Pampová tráva.


V našich klimatických podmínkách se kortaderie dají volně pěstovat v lehkých půdách ve směsi pís- ku a . Tato okrasná travina kortaderie kvete od září a dobarví podzimní barvy vaší zahrady o různé odstíny. Rostliny mají značný okrasný význam a jsou již dlouhou dobu pěstovány v kultuře. Product Description Size: Small Full-bloom Period: Spring Use: Outdoor Plants Cultivating Difficulty: Very Easy Variety: Pampas Grass Seed Technical Details: . Pampas dvoudomý – část se mu říká i pampová tráva nebo kortaderie.


Rozzařte Vaši zahradu :) Dostupnost, Skladem u dodavatele. Vše Habitus a typ růstu. Původnost, pěstovaný druh (nikdy však nezaznamenaný mimo kulturu) (?).


Popis : Impozantní, trsnatá a vytrvalá dvoudomá tráva, s úzkými obloukovitě. Apr Pokud tedy budete pěstovat na své zahrádce pouze samičí rostliny, pyl.

Krásnější květenství. Méně spolehlivé je pěstování ze semen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky