pondělí 27. května 2019

Kytky tařičky

Výška rostliny nepřesáhne cm. Roste velice bujně, mnohdy až agresivně. Charakteristika rostliny. Poskytujeme garanci výměny zdarma, pokud dorazí rostlina. Tařička kosníkovitá – pedie cs.


Po celé severní polokouli je rozšířeno snad na 2druhů zástupců rodu Arabis – huseníků. Většina amerických huseníků jsou rostliny velmi . V řadě odrůd lišících se barvou květů (fialová, modrá, červená, růžová) se pěstuje tařička (Aubrieta). Pokud chcete na své skalce vytvořit koberce z jiných květin, než je tařička , vysaďte rozrazil (Veronica) nebo chudinu (Draba).


Trvalka polštářovitého růstu vhodná zejména na výsadbu obrub, do skalek a do písčitých suchých svahů, je plně mrazuvzdorná, rostliny je nutno po odkvětu . Tyto květiny jsou vhodné do všech skalek, na zídky i do trvalkových záhonů nebo do květináčů. Vyhovuje jim suchá propustná půda s dostatkem . Množení: Pokud rostliny polevují v kvetení, rozdělte je. Dále lze tařičku množit rozetovými řízky s minimálně pěti listovými růžicemi.


Jsou to rostliny, které jsou právě na . Pozor však musíme dávat u bujně rostoucích půdopokryvných trvalek, jako jsou například tařičky (Aubrieta), které si rychle přivlastní ce- lou zeď pod sebou a ze . Iris) a polštáři tařičky a plamenek. Vyžaduje slunce a výživnou půdu. Její květy mají bílou, růžovou, červenou a modrou barvu.


Další varianty druhu v naší nabídce . Počet kusů v balení:ks. Hodnocení produktu:. Tato rostlina potěší zejména pěstitele . Vytváří plný stálezelený koberec.


Snažíme se nekropit na listy, udržovat suché podmínky, aby nedošlo k rozvoji houbových chorob. Kvete fialovo - červenou barvou. Případně ošetřujeme . TAŘIČKA ´AUDREY BLUE´ Rostliny. Phlox subulata) a fialově kvetoucí tařičky (Aubrieta del- toidea) a z barevně výrazných letniček – lobelek a begónií (Lobelia erinus a Begonia semperflorens). Zboží není momentálně dostupné.


V době květu nejsou vidět ani lístky rostliny, vše je zakryto záplavou květů. Tento produkt již není na skladě. Kde vysazovat polštářovité trvalky.


Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky