středa 8. května 2019

Kdy a jak se roubují citrusy

Zahradník Petr Franc nám ukáže, jak s pomocí roubování citrusů. A teď to nejdůležitější: Kde získat citrusový roub? Dnes se dají sehnat v každém dobrém zahradnickém supermarketu nebo se spojte se samotnými pěstiteli, kteří.


Až bude stonek rostlinky cca mm tlustý, můžete začít uvažovat o roubování. Začínající pěstitel si sotva poradí s roubováním , lepší je poradit se .

Při roubování citrusů je šikovnost a dovednost jednou ze základních potřeb. Roubováním urychlíme plodnost. Nepřenášet rostliny k roubování za mrazu, ochrana rostlin . Lubomír Sitař z Brna prozradí pár fíglů. To platí i pro citrusy , kdy se uvádí, že existuje až 1jednotlivých druhů.


Doba roubování , případně očkování, se logicky shoduje s dobou rašení citrusů. C, nejlépe – oC, kdy roubovanci nejlépe srůstají. Roubujeme mnoha způsoby a nejlepší co muže pro citrusy být je ve školkách .

JAK NA PĚSTOVÁNÍ CITRUSŮ: Vypěstujte si vlastní. V květnu, kdy už je tepleji a nehrozí pozdní mrazíky, rostliny opět . U dětí jsou v aromaterapii nejoblíbenější citrusové sladké vůně, zejména mandarinková,. V každém větším městě je klub citrusářů. Ale oni neradi roubují pláňata ze . Dá se naroubovat citroník vyrostlý ze semínka, roubem z calamondia ( citrus )? Dobrý den, začínám s citrusy , . Kde se dá běžně koupit naftalín? Lze roubovat i na podzim a vlastně celý rok,jen přes . Přímý růst bez jakéhokoli rozvětvování je nutný pro budoucí roubování - kmen.


Na druhou stranu se nevyplácí ani péče přemrštěná, kdy citrusy mnohde trpí . Všechny citrusy české jsou roubovány na vysoce kvalitní podnoži - Citrumelo Swingle. Jsou uloženy v 2l kontejnerech s kvalitním vzdušným substrátem určeným . Citrusy , které jsou roubované nebo řízkované, začínají plodit velmi brzy. Citrusy se dají množit několika způsoby,zakořeňením řízků a roubováním na plané rostliny,které jste si vypěstovali, když jste pecku z citrusu ,,zastrčili do hlíny k . Jakmile se mezi pěstitele citrusů řadíte, nastává čas, kdy je můžete začít.

Od května je také nejvhodnější období pro roubování vašich citrusů. Citrusy lze pěstovat jako pokojové či přenosné rostliny, byt či terasu výjimečně. Mandarinka naroubovaná na trifoliátě ve vegetačním klidu, kdy nemá plody .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky