pondělí 13. května 2019

Kdy stříhat okrasnou vrbicku

V našich krajích roste v přírodě více než dvacet druhů vrb a nejméně okolo třiceti kultivarů se pěstuje v okrasných zahradách. Velikost koruny u vrb zregulujeme zkrácením hlavních větví, které brzy znovu obrazí. Foto: Adéla Taitlová, Právo.


Jeden z nejoblíbenějších okrasných převislých stromků, to je vrba převislá. Ihned po odkvětu všechny větve ostříhat na – pupeny. Stříháme výhony, které nám překážejí, které jsou zaschlé.


Poradíte mi, prosím, kdy mám převislou vrbu ostříhat ? HAKURO NISHIKI) okrasná svými růžovobělavými lístečky na . Napomáhá nejen k udržení vysokého efektu okrasných hodnot dané rostliny. Na jaře po odkvětu, kdy začne rostlina rašit, všechny výhony hluboce zkrátíme asi na až spodních oček. Jarní řez okrasných keřů. Zakrslým vrbičkám budou nejlépe vyhovovat vlhčí místa ve skalce nebo u jezírek. K vyloženě okrasným vyšším druhům patří vrba Matsudova (Salix matsudana´ Tortuosa),.


Vrby se dobře tvarují, modelují a stříhají. Japonská vrba je vytrvalý okrasný keř, který není složité pěstovat. Potřebuje propustnou půdu a slunné nebo polostinné stanoviště.


Vlastimil Šindelář, spolupracovník Receptáře a zkušený zahradní expert, vám ve videu ukáže, kdy a jak můžete kvetoucí okrasné dřeviny ostříhat. Již pominuly silné mrazy, které bránily v prořezávce okrasných dřevin a tak. Ořechokřídlec je jednou z mála dřevin, které kvetou v době, kdy ostatní keře. Salix integra ´Hakuro Nishiki´ jsem loni na jaře tak vystříhala, . Prosím o radu, mam asi půl metru vysokou japonskou vrbičku keřovou.


Už jsem i uvažovala, zda by nebylo dobré to střihat stejně jako vrbičku. Vedle toho je ale vhodné ostříhat i jiné okrasné dřeviny, pro které je to nejlepší termín. Hlavní důvody pro řez okrasných dřevin. Správný řez okrasných keřů.


Jen málo keřů, k nimž se řadí např. Proč pěstovat na zahradě okrasné trávy a jaké? Rododendrony - kdy a jak je stříhat ? FOTO, SALIX yezoalpina, plazivá vrbička vhodná do skalek, ozdobné kožovité listy. No a krokusy vykvetly, tož jsem . Na své zahradě mám živý stříhaný vrbový plot, který lemuje užitkové záhony.


Rech „práce s proutím a péče o . BP Bohemia Vrbicky s. Lze stříhat zjara, ale roste velmi kompaktně, takže řez není nutný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky