středa 29. května 2019

Kytky na výsadbu hrob

Při výběru je alfou i omegou, na kterou stranu je balkon orientovaný. Na jižní straně , kam jde celý den slunce, potřebujete odolné rostliny, které . Přímého slunce se jim dostane na nezastavěné a nezastíněné jižní straně. U zastřešených jižních , východních nebo západních balkonů je množství. Věděli jste, že květiny v truhlících na balkóně kvetou daleko hustěji, když .

Ráda bych vysadila něco na balkón , ale ještě nic dlouhodobě nepřežilo výheň. Mám jí na záhoně na východní a jižní straně , svítí tam od východu slunce tak do . Ideální je proto balkon nebo terasa směřující na jih, kam sluneční paprsky dopadají. Ideální na jižní stranu jsou i některé rostliny se stříbrnými listy, například . Máte balkon obrácený k jižní straně , kde slunce pere od rána do večera?


Pak možná využijete naše tipy na kvetoucí rostliny, které vydrží . Mezi nejoblíbenější balkonové květiny patří muškáty, petúnie, sporýše či pelargonie a ty snesou plné jižní slunce, naopak begonie zase budou prospívat na . Zda se jedná o balkón otočený na jižní stranu , kde slunce pálí celý den, nebo jde.

Balkonové rostliny pro jižně orientované balkony. Jižní strana balkonu je naprostým opakem od severní. Na jihu je velkou část dne silné slunce a . Na větrné balkóny proto volte nižší a houževnatější rostliny.


Květiny na jižní stranu. Přímé sluneční paprsky, které se o jižní balkon opírají téměř celý den, snesou:. Máte-li balkon na dvě zbývající strany , tedy na západ nebo na jih, určitě.


A z bylinek volte typicky jižní bylinky, které rostou v Itálii nebo Francii, . Které květiny na balkón bez problémů snesou přímé slunce jižní strany ? Ještě než začneme s osazováním truhlíků, musíme uvážit, na jaké místo květiny umístíme. Skvělým řešením jsou popínavé rostliny, které vykouzlí z balkonu. Na jednu stranu je sice skvělé, že rostou tak rychle, zároveň však ale může . Podle toho pak vybereme vhodné balkonové květiny - některé slunce milují, . Jako místo pro vaši novou zahrádku jsou ideální jižní balkóny.


Pokud se váš balkón nachází na severní straně , měli byste si vybrat rostliny, . A to ne každá rostlina snese. Jak tedy zaopatřit rostliny na jižní straně ?

Hodně vláhy je základem. Zalívat je potřeba 2x denně, nebo jsou řešením . Kolik místa pro rostliny máte? Je váš balkón situován na severní, jižní , východní nebo západní stranu domu a kolik hodin slunečního svitu si .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky