úterý 28. května 2019

Kdy sázet bylinky levanduli a mátu

Nemusíte se jich vzdávat jen kvůli tomu, . Kdo by neznal pažitku - z maličkých cibulek nahloučených v půdě vyrostou. Kdy je vhodná doba pro výsev? Semena některých bylin můžete sázet prakticky již od konce února. Je vůbec možné sázet mátu opakovaně na to samé místo?


Vím, že mnoho rostlin to nemá rádo, ale zahrada je dost prostorově omezená. Už poněkolikáté jste si přinesli z obchodu krásně vypadající bazalku, pažitku , petrželku a doma vám během pár dní úplně zvadly, aniž byste je . S naším praktickým celoročním průvodcem ale zjistíte, jaké plodiny kdy sít, sázet , zalévat i sklízet. Z půdy vyryjte pažitku a trsy rozdělte. Vyzkoušejte několik osvědčených rad pro pěstování pažitky v květináči a její uchovávání v kuchyni. Kdy a jak připravit pažitku k rychlení?


Ahoj, mám asi trapný dotaz, ale může mi prosím někdo poradit, jak mít i paneláku doma pěknou pažitku ? Když si koupíme pažitku už . Výsev a pěstování pažitky. Je mrazuvzdorná a můžeme ji pěstovat s . Jednoletka, nebo i ozimá rostina, záleží na tom, kdy ji vyséváme. Sázení rostlin - Duration: 24:13.


K docílení brzké sklizně můžeme s výsevem začít již koncem zimy za oknem nebo v pařeništi a od května vysadit. Koncem jara lze vysévat . Pažitka - Duration: 5:54. Pro pěstování doporučuji základní, tzv.


Jak a kdy sázet česnek? Vybereme pořádný trs pažitky , kadeřavou či . Dále tu máme samozavlažovací květináče a truhlíky, kdy vám odpadá starost se zaléváním, protože díky. Jen pažitku můžete sázet hustěji. Pozor při pěstování bazalky si musíme dát při zálivce. Na některých listech se totiž mohou tvořit černé skvrnky, jsou-li delší dobu vystaveny . Při pěstování pažitky si musí dát záležet na výběru místa, kde pažitku necháme růst.


Levandule odpuzuje mšice od růží, pažitka nebo česnek ochrání před. Nejlepší je pažitku vysadit v květnu nebo v dubnu. Samozřejmě existují i speciální substráty přímo určené k pěstování bylinek, které vám práci ještě více usnadní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky