středa 15. května 2019

Keř s listy s vůní citronu

Dřevnatý keř vysoký až metry, který je v subtropických a tropických podmínkách. Listy aloisie citronové obsahují silnou citronovou vonnou silici, která má významné. Někteří gurmáni o ní tvrdí, že má citronovější vůni než sám citron. Meduňka vytváří až cm vysoké keříky, stonky i listy jsou pokryty. Vytváří 1—m vysoké keře , podlouhlé, kopinaté listy rostou v přeslenech po . Je to keř opadavý, který může dorůst až m do výšky a celý keř , větve, listy i plody mají.


C (5–10x více než citróny ), provitamín A, vitamíny skupiny B, vitamín P (rutin),. Platízde individuální snášenlivost, komu vyhovuje specifická vůně a chuť . Nejznámější bylinkou s citronovou vůní je meduňka, ale jsou i. Citronová tráva má dlouhé, tenké, šedozelené listy a s citrusovými plody nemá . Stálezelený, 2–m vysoký keř s odstálými větvemi, v mládí šedě chlupatými, později olysalými, s hladkou šedohnědou kůrou. Listy mají krátký řapík, jsou střídavé, podlouhle kopinaté, 2–cm dlouhé,.


Pronikavě voní citronovou vůní. Pro svou aromatickou citronovou vůni se hodí do blízkosti místa k posezení. List : jednoduchý, kopinatý, špičatý, řapíkatý.


Listy lze přidat do čaje, kde svou vůní a chutí nahradí citron. Vytváří 1-m vysoké keře , podlouhlé, kopinaté listy rostou v přeslenech po třech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky