pátek 17. května 2019

Majoranka trvalka pěstování v květináči

Pěstování majoránky je přitom více než snadné, majoránka je totiž pro pěstitele nenáročná bylinka. Vyrobte si obaly na květináče. V truhlíku nebo květináči nám majoránka vydrží až do jara.


Sklizeň majoránky , použití a skladování majoránky. Majoránku můžeme sklízet už . Obliba pěstování čerstvých bylinek neustále stoupá, a to zvláště u těch,. Mezi nejznámější bylinky, které se dají pěstovat v květináči či truhlíku patří bazalka, petrželka, . Tradice těchto rostlin znovu ožívá v kuchyni . Je velmi nenáročná a mrazuvzdorná, lehce ji lze pěstovat v květináči. Mnoho lidí začíná s pěstováním bylinek tak, že zajde do nejbližšího supermarketu.


Bylinky v květináči chutnají i. V každém případě je dobré hlídat si počet rostlinek v květináči. Do třetice je jejich společnou příbuznou také majoránka. Tymián je trvalka , takže pokud jej nezahubíte nebo vám nezmrzne, může vám dělat radost . Na pěstování je majoránka nenáročná, ale záhony je třeba plít a okopávat. Stejně jako rozmarýn je i tymián trvalka.


Klasické bylinky jako pažitka, petržel či majoránka jsou stálicemi české kuchyně a. Pro pěstování bylinek se hodí truhlíky i květináče. Tato trvalka je pěstována jednak jako koření, které má své nezaměnitelné aroma, jednak . Pěstujeme pro vás několik základních druhů oblíbených bylinek, které si můžete. Ve stejně velkém květináči nabízíme i jednotlivé druhy bylin, což přijde.


Můžete ji pěstovat v květináči nebo nádobě, v kombinaci s jinými bylinkami. Umístěte bylinku na balkon, terasu nebo okenní parapet. Origine Italia – Kříženec saturejky a majoránky , odolná proti zimě, doporučujeme zimní kryt z chvojí. Tuto trvalku můžeme pěstovat na balkoně i na záhoně.


Dobromysl obecná je bylinka úzce příbuzná naší majoránce. Tato slunomilná křehká trvalka je na našich zahrádkách pěstována. Ta drobounká (tymián, majoránka apod.). Od jara do podzimu můžete mít bylinky po ruce – v květináčích nebo na záhonu před. Mnoho druhů totiž vydrží na záhonku pořá protože patří k trvalkám.


Rostlina se díky své vůni a lehké chuti využívá k . Rozhodnutí o tom, které bylinky doma pěstovat , necháme na vás, minimálně. Jsou trvalky , jako třeba tymián, saturejka, oregano nebo máta, kterým . Při pěstování v květináči , kdy má omezený kořenový prostor, překvapí nízkým vzrůstem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky