středa 29. května 2019

Levandule zpracovani

Například šalvěj, levandule , máta, mateřídouška, dobromysl aj. Kromě zimy vadí levanduli také vlhkost, proto nikdy nesmíme jako ochranný materiál použít listí nebo trávu. Je-li zima mírná nebo s častými . Dřevnatějící bylinky, jako je rozmarýn, tymián, šalvěj, levandule , yzop či. Témata: byliny, stříhání, množení, ochrana, řízkování, květináč , záhon, mulč .

Okno či balkon vám muškáty mohou zdobit na podzim i přes mírné přízemní. Typicky přímořské rostliny jako levandule či oleandry mráz nesnášejí. Pokud hortenzie pěstujete v květináčích , ustřihněte jim před prvními . Může se pěstovat i ve větších nádobách a květináčích na terase nebo balkónu.


Nemusíte se bát ani vymrznutí přes zimu , neboť levandule je . Přes léto má ráda slunné místo a propustnou, hlinitopísčitou půdu. Levandule je velmi odolná rostlina. V zimě je zcela nenáročná.

Pěstujeme-li bylinky na balkoně, je nutné je na zimu pečlivě zakrýt, neboť tenké stěny. Zasadíme je do květináčů , které budou přes zimu přímo v kuchyni. Ne každá levandule přežije naši zimu venku! Pěstování levandule v květináči má totiž řadu důležitých specifik.


Přes den je v květináči umisťujte někam do stínu, aby si postupně zvykaly na slunce. Dobrý den, mám levanduli v květináči , v létě na balkoně, v zimě v bytě. Pro pěstování v nádobách se hodí levandule . Možnost zajistit větší množství pro Vaše akce, svatby, oslavy. Rostliny před přenesením na zimní stanoviště seřízneme přibližně o polovinu.


I stromková levandule preferuje bezmrazé zazimování. Hnojte správným hnojivem zopakujte v zimě. Ahoj Terezko, levanduli lze pěstovat i doma v květináči. Chci mít levanduli přes léto v truhlíku na balkoně, ale jak má levandule správně . Oddenky si můžete uchovat přes zimu v květináči.


Rostliny pěstované v květináči je třeba zalévat vždy více než rostliny. To však není zdaleka to jediné, co bylinky přes zimu potřebují. V létě jsou problémem extrémní horka přinášející riziko přehřívání kořenového systému, v zimě velké mrazy s možností promrznutí celé nádoby.

Přesazujeme ji do květináčů po několika rostlinách, do volné půdy ji. Na záhon dáváme sazeničky až v půlce května, přes zimu ho seřízneme a přikryjeme chvojím. Pokud bylinky stěhujete domů už v květináči jen z terasy nebo balkonu, jednoduše přes zimu přestávejte přihnojovat.


Které bylinky můžete přes zimu pěstovat . Myslete na to, že pěstování levandule v květináči je náročné na substrát. Zahrada plná půvabné levandule : pěstování a voňavá sklizeň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky