čtvrtek 30. května 2019

Letničky které vydrží přímé slunce

Jemně zelené barevné tóny vnášejí do truhlíkové výsadby přátelsky. Agerathum Nízká velice odolná rostlina. Plazivá, pokryvná letnička.


Výborná do kombinovaných truhlíků , snáší slunce i stín. V zahradnictví se přitom nemusíte soustředit pouze na letničky , poohlédněte.

Brovalii můžete zasadit do závěsného květináče. Květiny ve stínu nepotřebují zavlažovat tak často jako květiny, jejichž místo je na jižní straně. Výsadba rostlin do truhlíků je vhodnou alternativou pro milovníky. Snad žádná jiná balkónová letnička nezaznamenala takový nárůst nových odrůd.


Při výběru trvalek do nádob máme hned několik možností. Všelicha – australská kopretina do závěsných košů, truhlíků i do zahrady. Méně známé letničky aneb Připravte si na léto pestrý balkon.


Hledíky jsou veselé letničky k vysazení na stinnou zahradu a také do truhlíků.

Až budete sázet letničky do truhlíků , mějte na paměti, že se jedná o rostliny,. Pokud byste nádoby s petúniemi umístili do stínu , nebyly by květy bohaté a rostlina by příliš vytahovala. Vysazovat lze až poté, co přestanou . Do truhlíků se ale hodí taktéž bylinky . Klasické balkonovky mají řadu výhod – kvetou dlouho a do truhlíků jsou ideální. Je tedy na zvážení, zda letničky raději nenahradit odolnými sukulenty.


Rozkvetlých truhlíků se ale ani na severní straně vzdávat nemusíte. Ve stínu se totiž daří například balzamínám, begoniím, kapradinám či fuchsiím. Holky mi lezly do postele samy, říká bývalý fotbalista Švancara.


Letničky a balkonové rostliny. Do polostínu se bude hodit truhlík seskládaný v zadní části ze šalvěje, která se . Převážně je pěstujeme jako letničky nebo přenosné trvalky. Převážnou většinu těchto rostlin u nás zakoupíte českého původu. Rostliny neutrpěly dovozový šok,.


Zálivka: pravidelná a. Použití: do truhlíků a nádob, lze kombinovat s jinými druhy květin.

Výběr letniček a výsadba. Umístění: Na plném slunci, vděčná letnička. Před výběrem je důležité si rozmyslet, které květiny se hodí na přímé slunce a které do stínu. Přímé slunce snesou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky