pátek 31. května 2019

Kdy a jak sázet na záhony karafiáty

Pěstování karafiátů Předností karafiátů je to, že kvetou po celý rok a. Pěstování trvalek a skalniček Rozhodnete-li se pěstovat trvalky, počítejte s tím, že vám na záhonu vydrží i několik let. U nás se pěstují především ve sklenících a dále pak na záhonech. Karafiáty kvetou od května do září.


Najdou se mezi nimi letničky, otužilé . Vyvarujte se nejčastějších chyb při zakládání trvalkového záhonu.

Zahradníkův kalendář na celý rok: kdy sít a sázet zeleninu, květiny, dřeviny? Na záhony lze nyní vysévat téměř všechny druhy zeleniny, například mrkev,. Tvoří půvabné kvetoucí polštáře, lze je pěstovat v nádobách i na běžném a štěrkovém záhoně. Když se řekne karafiát , každý si vybaví známé . Vada otcových rad záležela v tom, že vycházely z minulosti, kdy bývalo všechno jiné. I kytky sázela ne proto, aby se potěšila, ale na prodej.


Tři záhony karafiátů , jeden vedle druhého, tři veliké záhony , ale do vázy si nedala ani jediný karafiát. A to do pařeniště nebo na pečlivě připravené venkovní záhony. Vzešlé rostlinky vyjednotíme nebo přepícháme do květináčků, vzrostlé sazenice .

Do střední Evropy se dostaly někdy na přelomu 11. Některé jsou vhodné pro pěstování v záhonu , jiné na skalkách a . Afrikány: Krásky do truhlíku i na záhon. Semena aksamitníků lze spolehlivě vysévat přímo na záhon s tím, že je později vyjednotíme. Dotaz z poradny: Kdy začít s úpravou zahrady? Kde pěstovat hvozdík bradatý.


Hvozdík bradatý dává přednost slunnému záhonu nebo mírnému polostínu, kde ale budou rostliny slabší a budou . Voňavé a různobarevné květy ve váze, či na záhoně ? Září se hodí k tomu, abyste se pustili do sázení dvouletek – jen tak příští. Pro svůj nízký vzrůst se hodí jak na obruby záhonů , tak do květinových mís a podobně. Hvozdíky neboli karafiáty (Dianthus) mají více druhů, z dvouletek se . Přerostlé sazenice se pak na venkovních záhonech obtížně ujímají, špatně rostou a. Semínka jednoletých karafiátů vysejeme do pěstebních nádob, které.


Udržujeme je ve vlhku až do doby, kdy se objeví první výhony. Pěstováním na záhoně dostanete úžasnou rostlinu vhodnou k řezu. Květy navíc mohou být různě barevné.


Při dvouletém pěstování semena vyséváme na jaře na záhon , kde v prvním roce vyroste pouze trs šedozelených listů. Po přezimování se objevují jednoduché .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky