pátek 10. května 2019

Kdy rezat merunku

Je-li rostlina nebo strom řezem upravena tak, že má více ovocných pupenů , než. Někdy se dává přednost před zmlazením hlubokému řezu, kdy se část. Nikdy se neprovádí silný řez v pozdním létě (konec srpna a září) aby nedošlo k rašení. V březnu je nejvyšší čas začít s řezem ovocných stromů , révy vinné, lísky.


Strom pak všechny ponechané pupeny raší do dlouhých nových letorostů.

S řezem bychom měli počkat na rašení nebo až kvetení, kdy už zimní . U obou typů stromků při rašení pupenů vyslepíme pupeny na kmínky do výšky . Postřik je třeba provést v době, kdy se začínajízvětšovat vrcholové listové pupeny. Postřik se provádí u všech stromů a keřů, pře- devším proti přezimujícím . Vzorky odebíráme rovnoměrně z různých částí korun stromů. Za chladného jara nebo při slabé násadě květních pupenů se doporučuje.


V případech, kdy při rašení a po vyrašení převládá deštivé počasí, je nutno . Zpravokořeňování, tedy metoda, kdy necháme roub zapustit jeho vlastní kořeny, možná není.

Choroba dokáže zbavit strom předčasně listů, opadávají i mladé plody, vázne zásobení. Ošetřuje se při nalévání pupenů , nejpozději na počátku rašení , když se . Vytváří přezimující mycelium, žijící ve větvích stromů několik let. Dormance a rašení pupenů dřevin.


Proto se na jaře, kdy je třešeň obalena bílými květy, odrážejí čarověníky velmi nápadně . Jde o způsob rozmnožování rostlin, kdy z mateční rostliny získáme rostliny. Mezi takové stromy patří například vrby, všechny druhy fíkusů, tavolníky, pámelníky aj. Většinou se probudí nejvyšší postranní pupen.


Kulovitá koruna: tvar koruny, kdy jsou na rozdíl od oválné koruny rozloženy. Květní pupeny většiny u nás pěstovaných listnatých keřů a stromů potřebují ke. Abychom zjistili, kdy řezem ublížíme stromu nejméně, musíme začít. Kromě pozorování pupenů a měření rostoucích listů můžete větvičku.


Vědci umí podle vývoje počasí předpovědět, kdy začnou stromy rašit. Tehdy začínáme s udržovacím řezem, kdy musíme zajistit plnou plodnost a dostatečné přírůstky nových letorostů. Když strom raší , zvětšují se pupeny.


Napadené listy opadávají a napadené stromy jsou nuceny vytvářet listy.

Měli bychom šetřit zejména květní pupeny , které se tvoří na konci letorostů. Na jednoletých výhonech ořešáku raší nejprve vrcholové pupeny , potom postranní pupeny. K tomu postačí prut z lískového keře nebo jiného stromu.


Pěstování hrušní znovu získává na oblibě, a znovu se tak tyto ovocné stromy zařazují. Nejvhodnějším obdobím pro oba typy řezů je jaro, při rašení pupenů až do rozkvětu. Pokud se už jednou na stromech objevila, přezimuje v jejich vyšších.


Slivoň, třešeň, meruňka, broskvoň, nektarinka, višeň - kdy provádět řez a základní způsoby řezu. Po vytvoření silné koruny vyžadují stromy jen minimální řez. Výchovný řez provádíme na jaře, když raší pupeny.


Po hlubokém řezu listnatých stromů vyrazí vlčí větve. Velmi nápadné to je například u lípy, kde těsně pod větví často raší další pupeny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky